42
7
redigerad
Komponentkoll

Tävla med Komplett och vinn RTX 3070 Ti

Uppdatering: Vinnaren är utvald och har blivit kontaktad! Mer följer när vi har bekräftat leverans av priset :-)

I samband med lanseringen av nya Komponentkoll så kör vi en tävling tillsammans med Komplett där du har chansen att vinna ett helt nytt ASUS GeForce RTX3070Ti TUF OC, med ett värde på cirka 11 000 kr.

Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att kommentera under detta inlägget. Du skulle kunna skriva vad du tycker om nya Komponentkoll, ditt första minne med Komplett eller varför inte vilket spel du först hade testat med ett nytt 3070 Ti!

Tävlingen avslutas den 3 oktober och vinnaren kontaktas via e-post.

42

Sortera svar:

4
9

Vem vann? 😅

4
1
7

Vinnaren är utvald och kontaktad men det har tagit lite tid att få alla uppgifter på plats, därav lite fördröjning i uppdateringarna :) Exakt vem som vann följer när vi har bekräftat att allt är i sin ordning!

1
2
9

Men jag kan ta den annars, om hen är så seg på att bekräfta uppgifter ;)

2
2
1

Jag skulle uppdatera min dator inför BF2042 och vände mig till SweClockers för att få lite hjälp angående vilka komponenter som var aktuella att byta för en viss budget. En person länkade till Komponentkoll.se och jag insåg att denna sida var en fantastisk resurs för att utvärdera ett bygge. Om jag hade använt denna sida för mitt förra bygge hade resultatet blivit mycket bättre. Älskar att man kan se vilka återförsäljare som har komponenterna i lager och hur många komponenter totalt av bygget. Nu saknas bara en bra GPU så ska jag nog kunna lira BF2042 i bra FPS. Jag kommer definitivt att använda mig utav denna sida igen för framtida byggen och även rekommendera denna sida till andra som behöver hjälp.

 • keyboard_arrow_up

  Rachidian Koala

  • Ryzen 5 5600X
  • 16 GB
  • ATX
  • 750 W
2
2
1

Komponentkoll är super nice! Använde mig av tjänsten när jag byggde ihop min nuvarande speldator, första riktiga speldatorn sedan jag var 15 år.. Nästa gång det ska byggas dator så kommer jag absolut använda mig av tjänsten igen. /Oja

2
2
1

Nu kanske det inte är smicker ni är ute efter, men: herre-min-låda vad mycket pengar ni och era verktyg hjälp mig (och säkert många andra) att spara! Inte bara för att hitta de bästa priserna, men också för att ha koll på vanlig hederlig kompatibilitet. Räddat mig fler gånger än en.

Med det sagt – håller tummarna för att dras för 3070:n! ❤️

2
2
1

Jag diggar verkligen den nya designen! Riktigt fräsch och trevlig UX. Komplett är ju också OG:s, så jag tycker det är otroligt kul att dem kör samarbete med Komponentkollen!

2
2
1

Tycker den nya uppdateringen är riktigt trevlig. Go ny design och känns mer organiserat. Hjälpt mig att planera ut olika potentiella byggen både åt mig själv samt släkt och vänner som velat ha min hjälp att bygga nytt åt dem.

2
2
1
redigerad

Komplett kontroll utan förbehåll med komponentkoll! Komponenter för kontor och hushåll inom räckhåll utan blockets nättroll. Nu ska jag återigen fylla lådans innehåll för framtida BF2042 bakhåll!

2
2
1

Jag har använt komponentkoll för att bygga en dator som kommer hjälpa mig att bryta min isolering som ensam människa utan familj och vänner. Använder min dator varje vaken minut. Är förtidspensionär och har inte så stor inkomst heller så vinna ett grafikkort skulle göra min dator komplett. Har även handlat saker hos Komplett så länge jag kan minnas. Minst sedan 2009.

Jag matchade alla mina prylar och har spenderat 100tals timmar åt att gå igenom vad jag behöver genom att använda komponentkoll och jämföra med alla videos och information på internet jag kunnat.

Det viktigaste är dock kostnaden eftersom min pension inte är hög. Därför har inte ett grafikkort kunnat inhandlas sedan jag köpte mitt 1080 för ca 4 år sedan. Men jag vill ha ett RTX 3070 för det är exakt det jag behöver för mina behov. Med detta grafikkortet skulle min dator bli komplett. Lika komplett som Komponentkoll och Komplett.

Sista grejen jag kommer köpa efter grafikkortet finns i min ägo på något sätt är ett SSUPD Meshilicious Chassi. Men då måste jag ha ett grafikkort först.

Tack Kompentkoll för att ni hjälpt mig hitta en dator som matchar min låga inkomst!

11.500kr hitills. Så det blir väl ca 18-20.000 med ett RTX kort. Ganska bra för en som lever med sin dator 24 timmar per dygn och som spelar varje vaken minut.

 • keyboard_arrow_up

  Min dator utan grafikkort

  • Ryzen 5 5600X
  • 16 GB
  • 500 GB
  • mITX
  • 750 W
2
2
1

Jag hittade komponentkoll i vintras och har använt det sen dess för att snickra ihop, jämföra och drömma om min framtida dator. Min drömdator har förändrats under denna tid och det fina med komponentkoll enligt mig är att det är så lätt att byta ut, kombinera och se tillgänglighet på alla dessa komponenter som behövs för att bygga en komplett dator.

Om jag har turen att vinna ett ASUS GeForce RTX3070Ti TUF OC. Skulle jag para den med med en Ryzen 5 5600X och 32GB RAM i ett vitt Meshlicious. Jag har gjort en mock-up i kartong och den passa perfekt på mitt skrivbord. Med det bygget skulle jag åter kunna spela lite modernare titlar som Warzone, Cyberpunk och Crysis Remastered. Spel där min gamla pärla med HD 7950 inte hänger med. Med 32GB RAM behöver jag heller inte oroa mig för alla flikar jag har uppe i Firefox, där Komponentkoll har varit en given.

2
2
1

Eftersom det va övre 20 år sen jag senast jag byggde en PC så va komponentkoll ett ypperligt sätt att komma in i matchen igen. Mitt första nya bygge blev helt klart över förväntan.

2
2
1

En bra sida som är nu ännu bättre. jag hoppas att ni fortsätter med uppdateringar framåt nu så det blir ännu bättre och lättare för sådana som mig som inte har 100 koll på alla delar

2
2
1

Efter snart 10 år som datorlös (småbarnsåren) med bara kortare sena kvällar framför konsolen tänkte jag nu investera i en speldator och unna mig lite riktig kvalitetstid! Lyckan när jag upptäcker komponentkoll som hjälper mig med konfigurationen och priserna!

2
2
1

Jag minns tråden på Sweclockers när ni ville ha feedback på något som verkade då vara en slags Beta-version som ni filade på! Året var 2017 eller eventuellt tidigt 2018 om inte minnet sviker, jag satt klistrad till diverse forumtrådar och diskuterade hårdvara när jag bokstavligen snubblade in på tråden nämnd ovan.

Vem kunde tro att det skulle bli så framgångsrikt och användbart som det är idag! Starkt jobbat!

2
2
1
redigerad

Man blir aldrig överraskad över komponentkollen. Det blir bara bättre och bättre för varje uppdatering, aldrig problem med sidan och alla datordelar man kan tänka sig ligger där! Det finns verkligen ingen annan sida som är jämförbar komponentkollen. Finns endast en negativ sak. Att det inte finns en app! Mitt första minne med komplett var när jag köpte mitt första tangentbord, ett trådlöst Microsoft, svart med tillhörande mus. Det var omkring 2010 och sedan det har jag aldrig bytt tangentbord, mus eller något i min dator. Så det kan vara på tiden med en uppgradering;). Men jag vet exakt vad jag skulle göra om jag vann detta pris. Jag skulle starta Forza och gta och spela på högsta grafiken bara för att se skillnaden. Ps det hade nog också bilvit ett och annat cs game när man har ett sånt bra grafikkort😉

2
2
1

Jag har fått hjälp med att bygga en dator åt min dotter, jag fick en lista på komponenterna här på Komponentkoll så nu har jag gjort en egen lista för en ny dator till mig själv.

2
2
2

Tack vare Komponentkoll kunde jag bygga en gaming-dator åt min son som han är otroligt nöjd med. Trots att jag själv byggde datorer när jag var yngre så hänger jag inte med i utvecklingen så Komponentkoll räddade mig.

 • keyboard_arrow_up

  Samuels LTT2

  • Ryzen 5 3600X
  • RTX 2060
  • 16 GB
  • 500 GB
  • mATX
  • 500 W
2
2
1

Kortet i burken tjuter och viner, gör att jag går runt med sura miner.

Frugan undrar "vad står på" och jag svara "datorn ett nytt kort ska få".

Frugan säger "det kan du glömma"

Så sitter här o fortsätter drömma

2
2
1

Det är nästan pinsamt att erkänna hur mycket tid jag har spenderat på Komponentkoll, men vilket fantastiskt hjälpmedel i mitt datorbygge! Att drömma ihoo den mest extrema bygge till att bygga det som jag faktiskt relistiskt har råd med :) Och den nya Komponentkoll gör den upplevelsen bara bättre. Jag önskar det hade varit lika enkelt för länge länge sedan, men jag är glad att jag hade Komplett att vända mig till när jag köpte min första datordel hos dem, en hårddisk. De hjälpte mig att hitta rätt Jag hade nog testat XCOM 2 med 3070 Ti som är min favorit, och kanske något spel som min brorson älskar. Tack för att ni gör vårt liv lite bättre!

2
2
1

Jag hade spelat msröj.

2
2
1

Jag använde komponentkoll för att välja delar till mitt första och hittills enda bygge. Det var ett ovärderligt verktyg som jag uppskattade mycket.

2
2
5

Nice tävling. Hoppas vinnaren förtjänar kortet.

2
2
1

Nya sidan ser bra ut. Speciellt bra när prisjakt blir sämre och sämre.

2
2
1

Toppen, bra med lite konkurrens till Inet. Byggde min första dator med många komponenter från Komplett, bra och kunnig personal i kundservice. Med nytt grafikkort ser jag fram emot nya Battlefield o AoE4

2
2
1

Mycket trevligt verktyg keep upp the good work dev team.

2
2
1

Tack för att ni skickade ut mailet. Hade ärligt talat glömt bort att ni finns. Ska uppgradera till hösten, då kommer ni att komma väl till pass! :)

2
2
1

Väldigt bra sida, använt mig utav sidan vid mina två senaste byggen 👍

2
2
1

Upptäckte komponentkoll ganska nyligen, och måste säga att det nog är den bästa datorbyggaren som finns just nu - speciellt med ny design. Den är snygg, stilren och lätt att navigera, samtidigt som den ger mycket bra information. Vad skulle man använda ett 3070ti till? Jag vill bara testa DLSS och se om det är lika bra som alla säger xD

2
2
1

Fick tips att använda komponentkollen av en kompis för något år sedan. Har använt den mycket och rekommenderat den på alla forum och till alla som bygger datorer. Även en nybörjare kan enkelt på ihop en dator och snabbt se vad bygget kostar. En tydlig bra och enkel sida att använda. Tack för det ;)

2
2
1

Använde komponentkoll när jag byggde min nuvarande dator. Ett otroligt smidigt och enkelt verktyg som underlättar valen av komponenter avsevärt. Funkar väldigt bra för de som inte är speciellt insatt i alla olika komponenter då säger till vad som inte passar med vad och vad som ät kompatibelt med de komponenter man valt.

Mycket bra sida kort och gott!

2
2
1

Kanonsida! Enkel att använda och snygg stilren design på sidan. Underlättar massivt vid letande av delar till datorbygget.

2
2
1

Något som komponentkoll hjälpt mig med är att ha en lätt lista och kunna jämföra ens egna byggen med andras och vilka komponenter som är kompatibla med varandra. Samt användarvänligheten med allt ligger på en superb nivå, båda från gamla och nya komponentkoll.

Ett nytt grafikkort hade inte heller suttit fel nu när den som sitter i min burk börjar smått ge sig.

2
2
1

Det bästa med komponentkoll är att de finns så mycket hjälp att få, ovasätt om man är nybörjare eller rätt duktig så finns det alltid hjälp och tips att få.

Det spelet jag hade velat prova 3070 Ti är det nya Battlefield som kommer ut

2
2
9

Hej! Som nybliven datorbyggare med ett beroende av att komma billigast undan måste jag få förklara min totala eufori när jag hittade er hemsida för första gången. Det har underlättat något enormt för mig som inte varit så speciellt insatt i vilka processorer som passar på vilka moderkort, vilka chassin som ett visst grafikkort får plats i etc... Listan kan göras lång! Jag rekommenderar alltid er hemsida till mina vänner som inte heller är några proffs på att plocka ihop datorer, och det är så himla enkelt och 'clean' att göra det via er. Att ni nu kör en tävling i samband med att jag precis ska bygga och köpa en dator är ju helt otroligt! Vilken chans och vilket extremt generöst pris ni lottar ut! OCH att ni inte tar en krona i betalt för att få använda er sida, ja du milde... Mitt första minne av Komplett var när jag under black friday fick tag i ett suuuperbilligt 1060 som jag var så nöjd med. Jag vill bara rikta ett stort, stort tack till komponentkoll och eran nya läckra sida som gör att jag slipper nörda ner mig varje gång jag bygger en ny dator, men också till Komplett som väljer att ge oss studenter med en låg budget en chans till att få spela alla spel jag kan tänka mig på högsta inställningar, vilken dröm! PS. Byggde precis en liten drömdator som så smidigt gick att klistra in i tråden.

 • keyboard_arrow_up

  RTX 3070 TI DREAM<3

  • Core i7-11700K
  • RTX 3070 Ti
  • 16 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 850 W
2
2
7

Gillar att man kan göra inlägg och hjälpa folk inne i komponentkoll istället för att behöva göra det genom andra forums.

De första minnna från komponentkollen kommer från när jag brukade sitta på lektionen i gymnasiet med grabbarna och tävla om vem som kunde göra den mest prisvärda datorn eller "Dröm datorn". Vinner jag installerar jag garanterat 3070tin istället för att sälja den som dem flesta :)

2
2
1

Nya sidan känns riktigt krisp! Den känns snabb och stabil, ska använda mig utav denna vid nästa datorbygge till syrran. Vad hade man inte testat spelat med ett 3070TI!?

2
2
1

Med Komponentkoll lyckades jag att bygga min första dator, det var sjukt smidigt med att hitta de rätta delarna och så fort något inte stämde så kom det en liten kommentar. Sjukt smidigt! En uppgradering till min nuvarande dator skulle verkligen inte skada!

2
2
1
redigerad

Jag har väntat sex år för att bygga en ny dator, sista gången var jag en tonårig som inte brydde mycket att ha komponenter med samma prestanda (så det gjorde jag lite fel) Men det var bra. Jag var vara en mexikansk kille som ville spela klassiska Star Wars spel som Knights of the Old Republic samt den nya (sedan) Battlefront, och andra MOBA spel som LoL. Nu är jag en student vid UU som pluggar webbproduktion och grafiskdesign for spel som mastersprogram. Jag var jätterädd att köpa komponenter i Sverige för det var länge sedan jag har fått uppdateringar om datorkomponenter, men dagen har fann komponentkoll "I could not believe my eyes", Det har hjälpt mig djupt att förstå hur man bygger en dator nuförtiden och särskilt för att jaga fantastiska rabatter! Som utländsk student det är ju svårt att betala för komponenter här, Det är inte bara dyrare om man betalar på SEK utan komponentbrist är utmanande. Nu försöker jag min bästa att skaffa komponent efter komponent enligt min eknomomiska förmåga. så komplett hjälpte ju mig att skaffa några grundläggande komponenter (modekort och nätaggregat). Det är det som skulle göra toppen om jag vinner RTX 3070 TI för att det hjälper mig i min karriär för digital produktion, också det första jag skulle spela med RTX 3070 är förstås Halo Infinite :) Jag har väntat 14 år för ett nytt och grymt Halo spel (Jag lärde också språket själv, so naturligtvis kan jag göra många stavfel då och då, förlåt om det hänt här).

2
1
1

Alltså; komponentkoll.se är det största som hänt konsumenter i komponentsegmentet sedan pricerunner/prisjakt.

En imponerande kraftfull tjänst som till och med klarar av att filtrera bort icke kompatibla komponenter så att delarna i ditt bygge går ihop sig! Jag är även imponerad över hur lätt tjänsten är att använda!

Komplett har fått leverera komponenter till mina datorer i ca 20 års tid och trots att marknaden är tuff med många konkurrenter så återkommer jag då och då till butiken pga. Pålitligheten och kundtjänsten.

Det första spelet jag skulle testa är Minecraft RTX. Bara för att det går 😇 (och för att göra min son avundsjuk…)

1
1
1

Komponentkoll har hjälpt en relativt ny datorbyggare något enormt. Med hjälpsamma varningar när saker riskerar att inte vara kompatibla, och med välbyggda filter så att man kan hitta det man vill ha. Jag håller alldeles nu på att pussla delar till ett budgetbygge, och klart man arbetar med 2-3 listor på komponentkoll för att se vad som blir bäst.

Snyggt blev det i alla fall med den lätt uppdaterade designen!

1
-4
2

Komponentkoll är ett riktigt vasst verktyg som alla DIY-byggare behöver. Det är enkelt att matcha delar utan att det blir fel.

Jag tror mitt första minna med Komplett var när Chromecast släpptes, jag kan ha varit lite sen på bollen men jag köpte en 2014, och minns att det var riktigt nice att kunna casta film och annat content till TVn.

Jag ser fram emot det nya Horizons-spelet det kommer passa fint med ett maffigt 3070Ti till det tänker jag!

Fortsätt med det ni gör, ni har en superbra tjänst!

 • keyboard_arrow_up

  Unworthy Ladybird

  • Core i5-11400F
  • RX 6700 XT
  • 16 GB
  • 480 GB
  • ATX
  • 750 W
-4
2
3

Om det nu är så att du har ett RX 6700 XT varför skulle du behöva ett 3070 ti för horizon???

2
0
2

Alla har väl kompisar som behöver ny gpu, bara för att man delar med sig med vad tänker spela betyder väl inte att man automatiskt får ett kort av komponentkoll. Vinner man så vinner man...det är upp till komponentkoll att välja värdig / rätt vinnare.

0
1
2

Jag gillar nya komponentkoll för att den är så väl organiserad och lätt att förstå. Mycket bättre än den amerikanska sidan. Pc part picker. Typ alla mina komponenter till min nuvarande dator har jag lyckats kombinera på ett bra sätt med hjälp av komponentkoll och jag köpte alla delar ifrån komplett. Det som imponerar mig mest är eran sjukt snabba frakt. Ifall jag hade ett nytt 3070 ti skulle jag antagligen spela Cyberpunk 2077, Valorant och Warzone :)

1
1
1

Jag är ny medlem (har varit det i en vecka idag) och sitter i dagsläget med en 9 år gammal burk som jag köpte på komplett sommarn 2012 och var då vara en redig värsting, har fungerat bra även om jag behövt uppgradera grafikkort en gång under åren… Har under alla år älskat och spela bland annat Battlefield, men klarar bara och köra i låga inställningar på grafiken och med en bra skärm känns det riktigt tråkigt och få välja mellan låga fps eller undermålig bildkvalité.

Jag är i startfasen i och börja leta komponenter och bygga eget, vilket jag ser mycket fram emot och kollar på komponetkoll för att få en kanonbra överblick på vilka delar som är kompatibla med vilka samt få en bra översikt på kostnad och utbud samt lagerstatus. Jag har handlat alla mina grejer på komplett så roligt att se (för mig denna nya sidan) samarbetar med komplett, vet att ett rtx 3070 ti hade suttit perfekt i min framtida nya burk, gillar även asus starkt så en extra bonus.

Nedan är ett exempelbygge hur min konfiguration ev skulle bli.

Tack för mig

-Mvh Strikehard

 • keyboard_arrow_up

  Tävling komponentkoll exempelbygge

  • Core i7-11700K
  • RTX 3070 Ti
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 1000 W
1
1
1

"utan en stordator som hjärtstimulator, är jag i en respirator med en mikrodator"

Nu vinner vi

HLSNR Andreas

1
1
1

Nu vinner jag bannemig! Jag behöver 3070 ti:n för plugget jag lovar

1
1
1

3070 Ti verkar, enligt mina berälkningar vara grafikkortet som är minimum för att kunna spela Crysis med medelmåttlig grafik.

1
1
3
redigerad

Jag har skrivit en dikt för att för att ens kunna närma mig att förtjäna ett pris av denna dignitet:

"Under ett år fyllt av motgång och misär, har jag härdat ut i en digital sfär

Datorn har varit den godaste vän, men behöver nu uppgraderas igen

Tiden ställer nya krav på prestanda, men vart skall jag dessa komponenter inhandla?

Aktörerna lurar i vardera hörn, men jag har äntligen fått svar på min bön

Med begränsad plånbok och bristande koll, känns det tryggt att att få vägledning av Komponentkoll"

Om inte dikten talar sitt tydliga språk, vill jag förtydliga hur lättad jag över att Komponentkoll har lanserats, då jag länge eftersökt denna tjänst. Med blygsamma kunskaper inom PC-komponenter fyller ni en viktig roll i min resa som växande PC-entusiast. Jag sparar just nu för att kunna uppgradera min PC, och ett ASUS GeForce RTX3070Ti TUF OC är precis vad jag önskar att jag kunde få in i bygget, men plånboken behöver tålamod.

Komplett är mitt val av leverantör där jag köpt majoriteten av mina komponenter. Strålande vägledning, bra priser och otroligt tryckt med garantin som medföljer. Kan varmt rekomendera även deras konfigureringsverktyg på hemsidan!

FPS är min favoritgenre och mitt favoritspel är CoD Warzone, där jag hoppas på att utvecklas så att jag kan tävla mer konsekvent i framtiden. En bra setup känns väldigt viktigt för att ta mitt spelande till en ny nivå. Jag ser även fram emot nya Battlefield som jag definitivt kommer ge en chans.

Oavsett hur det går i denna tävling, vill jag säga stort tack för att ni finns. Här kommer jag vara en stammis framöver!

/G-Licious

1
1
1

Vilket fantastiskt verktyg komponentkoll är!

1
1
1

Jag har använt komponentkoll flera gånger för att ta reda på vart jag kan hitta mina datordelar för bäst pris o h för att enkelt kolla att dem är kompatibla med varandra. Jag har även hjälpt 3 av mina kompisar att sätta ihop sina drömbyggen med hjälp av komponentkoll, det är en fantastisk sida för både nybörjar och Pro dator entusiaster. Mitt första minne av komplett var när jag hade slut på utrymme, då letade jag runt och hittade att komplett hade ett billigt men pckså brett sortiment. Sen dess så har jag handlat från komplett ett flertal gånger, både led lights, datorfläktar och ett versaler chassi. Just nu så har jag en nvidea 1080 i datorn så om jag hade fått 3070 så hade jag direkt spelat mina favoritspel som bo3 och fallout 4 på högsta inställning!

1
1
1

Jag tycker att Komponentkoll är en skitbra hemsida! Den är super smidig för att bygga ihop en egen dator. Den visar de bästa priserna för komponenterna på flera hemsidor. Riktigt snygg design och lätt att använda. Komplett är en grym hemsida med super bra priser. Det första jag skulle testa med ett nytt 3070 ti skulle vara fivem eftersom min dator jag har just nu inte klara av det så jättebra. Speciellt inte när jag vill streama. Jag ska faktiskt bygga ihop en dator med hjälp av Komponentkoll. Med hjälp av den så betalar jag det bästa priset för min budget!

1
1
1

Heja Komponentkoll!

1
1
6

Otroligt smidigt att plocka ihop byggen med komponentkoll. Det har sparat mig mycket tid som hårdvaruansvarig i en familj med gamers!

Sonens första dator köptes komplett på komplett för ett gäng år sedan och sedan har intresset för att bygga datorer ökat, nästan lika mycket som priserna på GPU:er har gjort senaste tiden :D Nu är det dags att uppgradera datorflottan och ett RTX 3070 Ti hade passat perfekt i grabbens dator så att vi vuxna får ärva hans gamla och kunna fortsätta spela tillsammans.

Vinner vi blir det ett 950 över som såklart stoppas in i en passande dator och skänkes vidare till en framtida liten gamer :)

1
1
1

GLHF :D

1
1
1

Förträfflig sökmotor för att enkelt knåpa ihop en dator. Grymt att man får en summering i slutet med vart det blir billigast att beställa allt. Ännu grymmare vore det om man kunde bocka för en ruta och säga att man är beredd att beställa från olika leverantörer för att se hur låg summan skulle kunna bli då.

1
1
1

Tidigt 2000-tal och jag hade sparat pengar, första egna datorbygget, skulle äntligen få min egna dator istället för pappas HEMPC, Compaq - pIII 733 MHz m. tnt2!

Bygger iordning en inköpslista på komplett med hjälp av en kompis. Det blir en Celeron på 2.8 ghz matchat med ett Radeon 9200 SE, både billigaste plankan och ramminnet, samt ett billigt chassi med glassida, självklart ett rör kallkatod med.

Får hem delarna men har i min okunskap köpt fel typ av ramminne. Får vackert be pappa ringa supporten hos komplett, som löste det galant.

Annat ram så va man på banan igen! Jag lärde mig extremt mycket av det bygget och tror jag fortfarande har ärr kvar sedan jag skar mig på varje skarv i budget-chassit.

Magnus

1
1
1
redigerad

Tjena, jag är en kille på 16 år som snart ska bygga min första dator. Tyvärr har jag för tillfället inte råd, speciellt då grafikkort kostar en mindre förmögenhet just nu . Ifall jag hade vunnit ett grafikkort, speciellt ett som är så bra som rtx 3070 ti skulle mitt datorbygge bli betydligt billigare men också många gånger bättre än vad jag någonsin hade kunnat drömma om. För tillfället spelar jag på en laptop med ett gtx 1650 kort där battlefield 5 lagar på låga settings så en ny dator hade definitivt inte skadat. Det första spelet jag skulle testa är nog battlefield 5 på max settings men också f1 2021 då jag gillar att spela racingspel med min ratt. Jag brukar aldrig vinna sådana här tävlingar men jag testar ändå eftersom man aldrig vet om man vinner, kanske är det här gången jag vinner!!

1
1
1

Jag älskar komponentkoll för några anledningar- Det är enkelt, smidigt och det bästa är att jag behöver inte kolla upp om allt är kompatibelt KOMPONENTKOLL fixar allt!!! Dessutom älskar jag att man kan se alla priser så man inte behöver prisjakt osv. Jag minns första gången jag handlade på komplett, det vart inte en dator men det var ett Razer tangentbord som jag har än idag! älskade deras kundservice som var så enkel. Idag handlar jag runt 3-5 ggr per månad hos Komplett.

Det första spelet jag skulle spela är Battlefield 2042 och troligtvis Read Dead 2 på hög grafik!

1
1
1

Jag har använt komponent koll i några år nu. När jag först hittade så trodde jag att det var som pcpartpicker, allstå skräp. Inga riktiga priser eller om komponenterna passar så när jag läste att den har riktiga priser så blev jag helt hysterisk. Jag har ju sett INETs datorbyggare men den visar ju bara priser för INET inte andra butiker. När jag sen såg att det var Kmplett som har gjort hemsidan så använde jag den sen dess. Bara kolla på vad de har satt ett 3060 för, r600 kr. Det är sjukt vad lågt det är. Men det är synd att de inte är inne . :( Jag tänkte köpa en dator i början av året när 2070 super säljdes för typ 4600 kr men hade inte tillräckligt med pengar. så nu när jag har pengar så är det inte tillräckligt till priserna som råder över till exempel GRAFIKKORT! SÅ om jag fick ett 3070 TI så skulle det hjälpa jätte mycket. Jag går på gymnasiet just nu.

1
1
1

Skulle behöva uppgradera mitt system som är snart 10 år gammalt, och priserna på grafikkort gör inte detta enklare....

1
1
1
redigerad

Hej, jag har letat efter en 30 serie kort för ett bra pris sen den har kommit ut. Jag skulle vara väldigt tacksam ifall jag vinner detta giveaway! Jag tycker sidan är fantastisk denna sidan är faktiskt sidan jag alltid söker för komponenter i! Fyller faktiskt år snart detta skulle vara bästa födelsedags presenten någonsin! Jag har faktiskt tänkt bygga en ny dator med vilka pengar jag har sparat men har ej råd med en ny grafikkort https://komponentkoll.se/bygg/hkMKg MVH ZERRKGAMING

1
1
1

Bra sida har inte byggt ny dator på flera år men nu börjar barnen komma upp till tonåringar och behöver något och då hitta jag denna sidan som hjälp. Har beställt mycket på Komplett när jag var yngre, min första spel dator var där ifrån/delar. Vet att barnen kommer spela Fortnite direkt, själv kommer jag testa mitt favorit spel Civilisation 6.

1
1
1

Jag hittade till komponentkoll.se för ett tag sedan genom tips från en vän som gillar sidan. Jag tycker den fungerar bra och hjälper mig filtrera när jag letar delar. Jag är inte jätte insatt i vilka delar som passar vad och med denna sida sparar jag tid. Jag skulle jätte gärna vilja vinna ett RTX 3070 Ti och byta ut min sons grafikkort Sapphire Radeon R9 290(som låter som ett helt tröskverk). Spelet som det tjatas mest om här hemma är Forza 5 Horizon. Det kommer spelas mest =)

1
1
1

Jag har ingen lustig kommentar eller rim att lägga men jag tackar komponentkoll för alla timmar ni har sparat mig från att snurra runt vilt på alla återförsäljares hemsidor för att hitta prisvärda datordelar. Skulle vara roligt att kunda hämta hem ett nytt graffikkort nu när marknaden ser ut som den gör. :)

1
1
2
redigerad

Gillar det nya mörka temat, ser nytt och fräscht ut!

Mitt första minne från Komplett, oj oj!

Jo det va nämligen den 19e januari 2011 när jag beställde min första SSD!

"Crucial RealSSD C300 2,5" 64GB"

Vilken skillnad det blev! Den bästa uppgraderingen jag någonsin gjort.

Vilket spel skulle jag spela om jag vinner? Battlefield 2042!

Längtar något enormt tills detta spelet släpper, sitter för tillfället med ett AMD RX 480 och det hade varit perfekt med en uppgradering innan lansering.

1
1
1

Enda sidan du behöver oavsett om du är av hög börd eller bara en data nörd!

1
1
1

Ser bra ut!

1
1
1

Lycka till allihopa!

1
1
1

Komponentkoll har länge varit favoritverktyget för byggen, grymt!

1
1
1

Battlefield 2042 kommer vara helt suveränt! Tyvärr så vet jag redan nu att mina dator inte kommer klara av det. GTX 970 i5-4460 16GB DDR3 Därför kommer jag använda mig av Komponentkoll.se för att bygga ihop en egen ny dator. Det hade vart otroligt kul och jag skulle vara för evigt tacksam om man fick chansen att vinna denna tävling. Good luck gamers!

1
1
149

Förutom att mina FPS på Valorant och CS hade varit out of this world så hade jag testat att köra Minecraft med raytracing. Verkar riktigt coolt men har bara ett 1050 ti nu. Komponentkoll är en grym sida! :)

1
1
1

Jag behöver akut ett bättre grafikkort, Farcry 6 ska snart släppas och jag har ingen möjlighet att spela det så som min dator är nu :(

1
1
1

Hittade nyligen Komponetkoll då jag är inne på att köpa nya delar till min PC. Verktyget ger mig en enkel och lätt översikt på vad jag behöver och sorterar enkel bort produkter som inte passar ihop. En skänk från ovan!

Komplett är en robust återförsäljare som hängt med en många, många år och de gör en aldrig besviken!

Skulle försöka ställa nya BF2042 på max när det släpps.

1
1
2
redigerad

Jag håller på att bygga min första dator så jag hoppas det går bra :)

1
1
1

Komponentkoll har har hjälpt mig nåt så extremt med att bygga min pc. Efter att ha sparat i ungefär 1 och ett halvt år så har komponentkoll gjort i princip allt för mig, det var så lätt att hitta komponenter som passar och att lära sig om olika delar. Men på grund av brist på grafikkort så var det ända tillgängliga alternativ ett begagnat 1050ti som modigt tuggar på men det är nog dags att den går i pension speciellt nu när jag har tänkt att spela far cry 6. Komplett har gjort det enkelt att snabb och smidig hitta det jag behöver allt som allt väldigt smidigt.

1
1
7
redigerad

Den nya kompenentkoll är fantastisk, men har inte hunnit använda all dess nya funktioner, jag har använt komponentkoll rätt länge och skulle rekommendera till alla mina vänner, men filtren på inet är nog lite bättre. Annars är de bättre: så mycket mer kompenenter än inet (kan tyå inte ens välja gpu på inets datorbyggare just nu), kan jämföra olika butikers priser och förslår olika butiker som antingen är de billigaste eller hos minst butiker. Mitt första minne med komplett var att de hade väldigt mycket produkter som andra butiker inte hade, de var kanske lite äldre men det var fortfarande folk som ville köpa de. Om jag skulle få ett 3070 ti skulle jag nog spela minecraft med en shader på högsta grafik (en av de mest krävande processer jag har mött på, mycket värre än gta v på högsta grafik)

1
1
1

Tro det eller ej men min första PC från Komplett beställde jag våren 2004! Då hette det HemPC och jag specade den grymmaste setuppen som jag kunde komma på. Skulle behövt Komponemtkoll redan då!

1
1
1
redigerad

Livet var inte komplett innan jag köpte mitt första datorpaket på komplett... :) Livet blev ännu mer komplett med barnens datorpaket man satt ihop på komponentkoll.se!

1
1
1

Idag var första gången som jag använde komponenttillverkaren, detta efter att jag hade pratat med en kompis angående vilken dator jag skulle köpa för ett kunna gama WoW igen. Fruktansvärt bra och hjälpande sida, så nu är jag inte många knapptryck bort från att beställa ny dator! Med detta nya Asus grafikkort hade jag hängt på köpknappen dirr! For the horde!!!

1
1
1

Hade en väldigt bra upplevelse med komplett senaste gången jag handlade där, köpte ett nytt chassi där, vilket funkade galant. Har även använt komponentkoll ett antal gånger när jag hjälpt kompisar med datorbyggen, väldigt smidigt.

1
1
1

Allt jag behöver är detta 3070TI för att göra min dator komplett ;) Kommer börja med att spela Destiny 2 och dreggla över alla fps.

1
1
1

Hej Komponentkoll.

Jag köpte min första dator från Komplett för ungefär 10 år sedan och den har fungerat mycket bra tills nu.

Under en tid har jag och min chef letat kors och tvärs över nätet efter delar för att själva bygga min första gamingdator. Plötsligt så snubblar vi över er fantastiska hemsida och lugnet infann sig. Komponentkoll gör det lätt att få en överblick i alla sina val

Spelen jag mest ser framemot att pröva med min chef är Age of empires 4 och Valheim.

Mvh Baaloo

1
1
1
redigerad

Just nu sparar jag pengar till min första stationära gaming pc. Mitt första minne med komplett måste ha varit starten av mitt intresse för gaming. Det var för ett par år sedan då jag och min pappa skaffade min första gaming laptop, med en otrolig 1050 ti. Att få köra spel med en 3070 ti är något man kan bara drömma om. Jag spelar massor av olika spel så grafikkortet kommer användas, jag ser framförallt fram emot att tetsa AC Valhalla Apex Legends om jag blir utlottad.

1
1
1

Jag är precis i startgroparna att bygga ny speldator, så detta kom lägligt :)Bygget bör klara att driva 3st 4K skärmar i Dirt Rally 2 eller ett VR

1
1
1

Mitt första minne med Komplett är också mitt första minne med min egna PC.

Sedan dess har jag använt komponentkoll för att välja delar till flera datorer jag byggt åt vänner men aldrig riktigt fått uppgradera min egna. Tills GPU priser lägger sig får väll uppdateringen underhålla mig medan jag för 900:e gången sorterar efter lägst pris i försök att få in ett RTX 3090 i en budget på 40kr.

1
1
1

Har inte kunnat spela ordentligt sedan mitt grafik kort la av i våras. Sitter på ett gammalt GT710 för tillfället. Skall absolut spela Escape från Tarkov om jag vinner. :) Komponetkoll har hjälpt mig när det gäller kompatibilitet när jag byggt min dotters dator.

1
1
1

Jag har haft samma prebuilt Asus dator i 8 år, har inte gjort några uppgraderingar eller någonting, det sitter alltså fortfarande ett geforce gtx 760 i den. Datorn har tjänat mig väl genom åren, med anpassade grafikinställningar har jag kunnat spela många olika spel genom åren. De senaste 4 åren har varit begränsade vad gäller utbudet av spel jag kan spela. Det finns inte en chans att jag kan spela några av dem nya AAA titlarna såsom battlefield modern warfare. Andra spel kanske är "spelbara" men dessa kräver att jag reducerar skärmupplösningen och sänker grafikinställningarna. Av alla dessa skäl känner jag att det är dags att köpa en ny dator, i och med att den är så gammal är det ingen ide att uppgradera. Till min förtvivlan verkar den nuvarande generationens grafikkort kosta väldigt mycket. Jag har funderat på att kanske köpa ett gtx 1660S, men det känns inte bra i längden. Det skulle vara riktigt fint att få ett RTX 3070 ti, ASUS tillverkat dessutom!

I min jakt att fixa en ny dator hittade jag komponentkoll, jag finner användargränssnittet användarvänligt, det är imponerande att ni kunnat hämta data från alla dessa webbhandlare.

1
1
1

Jag hoppas på att vinna detta grafikkort så jag kan bygga en dator till min systerson som längtat länge efter en speldator. Jag kommer isåfall såklart använda komponentkoll för att hitta övriga delar! Älskar att planera byggen på komponentkoll!!

1
1
3

Tucked att komponentkoll förbättrats rejält sedan jag började använda det och ni har verkligen hjälpt mig att planera mitt första bygge och nu har jag snart uppnått drömmen om en sjukt bra pc. Har tittat på 3070 men passar inte riktigt i min budget och det här priset skulle vara perfekt för min dator.

Tack för den här fantastiska sidan och jag önskar alla andra deltagare lycka till.

1
1
1
redigerad

Jag använde kompoentkoll för att bygga min första dator och det var super bra! de hjälpte mig att hitta de bästa priserna och jag skulle troligen betala 1000-2000kr mer om jag behövde leta själv. jag kommer aldrig glömma när jag byggde min egna dator. med min pappa. och att jag visste hur man satte i en cpu. men han sa att det var fel. slutade med att vi fick göra om för det funka inte på hnas sätt komponentkoll är super och nu försöker jag hjälpa min kusin att bygga dator. Såklart så använder man ju komponentkolll (; Om jag hade en rtx 3070 ti skulle jag nog försöka spela något väldigt krävande spel som cyberpunk eller warzone. och köpa batman spelet för det ser väldigt bra ut med höga grafiker! jag skulle troligen maxa up minecraft med shaders och annat. Tack för att den här sidan finns. har hjälpt mig mycket!!! fortsätt göra det ni gör! Lycka till alla

1
1
2

vad tycker ni? ska jag ändra något

 • keyboard_arrow_up

  Deafened Irish Setter

  • Ryzen 7 5800X
  • RTX 3070 Ti
  • 32 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 1000 W
1
1
1

jag hade kört forza horizon 5 när det släpps för den senaste datorn jag byggde via komponentkoll var en gaming burk med ett 1060 och en i5 4570

1
1
1

Jag skulle vilja vinna dettagrafikkort för att mitt grafikkort jag har just nu är väldigt gammalt och dåligt. Det första spelet jag skulle spela med detta kort är antingen warzone eller cyberpunk.

1
1
1

Den här uppdateringen har gojrt det så mycket simplare för mig att hitta rätt delar för dator komponenterna jag vill köpa. Jag har använt komponentkoll ganska länge och den är så himla mycket bättre än ex. Pcpartpicker just här i sverige.

Mitt första minne var när jag först loggade in och såg ett erbjudande med en dator för säker 20 tusen och jag blev så himla inspirerad.

Det första jag skulle köra är absolut Need For Speed Heat

1
1
1

pls jag är fattig och behöver den. Jag har en 2060 dual asus i min dator

1
1
2

Pappa som just använt komponentkoll för första gången för att bygga ihop dator till sonen. Så himla smidigt!

1
1
2

Hej! Jag hade spelat Battlefield 5 och nya komponentkoll är bra och simpelt vilket har hjälp mig ta reda på vilka delar jag behöver spara till!

1
1
2
redigerad

Hej skulle aldrig klara mig utan komponentkoll har byggt så många dator med hemsidan för att få bästa bang for the buck.

1
1
1

Skulle nog spela klart zero horison dawn när man då kunde köra på högre grafik och fps

1
1
1

Kommer aldrig glömma känslan när jag fick min första dator (även den jag har just nu). Jag hade länge önskat mig ett Xbox så att jag kunde spela med kompisar, men sedan bestämde jag mig för att en dator kanske blev bättre, så vi tittade på en dator som verkar schysst. Jag blev så ledsen när jag senare såg att den inte fanns kvar, men det jag inte visste var att min mormor & morfar redan lyckats köpa den när den fanns kvar eftersom farsan min hade pratat med dem. Nu när jag haft den datorn i flera är så är det aktuellt med ett byte, då hade ju ett 3070 Ti varit helt perfekt nu när Forza Horizon 5 dessutom kommer ut. Denna hemsida är verkligen perfekt för att hitta delar som passar och se priser, använder den dessutom också att titta på vad andra byggt i samma prisklass som jag själv.

1
1
1

Kommer ihåg när jag fick hem min dator på julen från komplett, Jag var den enda av mina kompisar som inte hade dator och vi har haft så kul i flera år men nu så har jag lite svårt för vissa spel och datorn är väldigt seg då den har ett Gtx 660. Hade varit väldigt kul att helt plötsligt ha den bästa datorn inom kompisgänget och så slipper jag spendera så mycket pengar då jag inte har så mycket ändå. Hade jag haft ett Rtx 3070 TI så hade jag spelat GTA 5 på högsta settings utan att lagga fram

1
1
1

Komponentkoll underlättade verkligen när man blev sugen på att bygga en egen dator, speciellt när man som mig var noob på ämnet. Mycket bra sida! Bra jobbat!

1
1
1
redigerad

Har byggt ett flertal datorer genom komponentkoll.se och bygger en just nu till en kompis! Komponentkoll gör det mycket smidigare än att sitta å surfa i timtal för att se om det passar, eller hur mycket det kostar.

Här är builden jag håller på med just nu! Den saknar grafikkortet (vi tänkte ta det gamla för att priserna är helt orimliga) men skulle vara en dröm i uppfyllelse om man istället vann ett! Kom gärna med tips på hur man skulle kunna förbättra den :)

 • keyboard_arrow_up

  Pris/Prestanda!

  • Ryzen 5 5600G
  • 16 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 650 W
1
1
1

För någon som hart stort intresse för datorer men inte riktigt hänger med i vilka delar man ska ha tror jag komponentkoll kommer hjälpa enormt!

Min första "riktiga" dator skaffade jag via komplett. Tidigare hade jag bärbara eller övrigt skräp där jag satt och lira Leauge of Legends med 20 fps :) Men för ganska exakt 5 år sedan köpte jag en helt ny dator från Komplett där jag fick bygga ihop min första egna dator (tidigare var redan byggda). Efter 5 år av spelande, övrig underhållning, men också plugg & volontärarbete för min studentkår börjar min kämpe bli trött och jag har redan börjat fundera på uppgraderingar, där en ny 30370 Ti hade varit en fantastisk start!

En liten dröm är att spela Bannerlord med 1000 soldater på slagfältet samtidigt utan prestandaproblem :3

1
1
1

Jag håller precis på att planera mitt första bygge och komponentkoll är ju en grym hjälp för att få förslag på delar som är kompatibla med varandra. Skönt också att få en överblick över flera butiker, liknande Prisjakt fast med flera komponenter samtidigt. Och jag skulle verkligen inte tacka nej till ett 3070 ti :)

1
1
1

Komponentkoll hjälpte mig att äntligen få ihop min nya maskin med 5900x-drömmen! Rockar fortfarande ett GTX 1080 dock, vilket känns lite löjligt jämfört med vilken best CPU:n är!

 • keyboard_arrow_up

  Mossiest Prawn

  • Ryzen 9 5900X
  • 32 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 850 W
1
1
1

jag skulle vilja ha detta grafikkort just för att mitt grafikkord som jag andväver idag kan jag inte spela spel med minna vänner för att jag t.ex. laggar för mycket och jag kan helt inte spela med så mycket lagg jag tänker spela spel som warzone, forza h 5, fortnite och rust jag skulle kunna pristera mycket bättre med det här grafikkortet och jag blev intrudiserad av komplett när jag ville bygga min egen dator mina kompisar sa att det var den bästa sidan att anväda för att bygga en dator

1
1
2

Jag älskar komponentkollen då man snabbt kan välja delar och sedan få de till det bästa priset. Vilket gör att man sparar tid och kan spela sina favoritspel medan man väntar på komponenterna ska komma hem. Det första spelet jag skulle vilja testa med rtx 3070 ti skulle nog vara Forza Horizon 5 då grafiken i spelet är sjukt. Dessutom skulle det passa bra med en uppgrade då jag kör på ett gtx 950 just nu. :)

1
1
3

Byggde för första gången min egna dator i våras, där jag tog hjälp av komponentkollen till att leta upp alla delar jag ville ha för att sen köpa både chassit och grafikkortet från Komplett, blev super nöjd! Nu är min önskan att vinna grafikkortet så att man har råd att bygga ihop min sambos första dator också så att vi kan spela ihop.

Ni är bäst! /Filip

 • keyboard_arrow_up

  Första egna bygge

  • Ryzen 5 5600X
  • RTX 3060 Ti
  • 16 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 750 W
1
1
3

Har velat komma in i datorspelande igen efter jag har sålt min dator förra julen. Börjat sakna gaming rejält då det har varit en stor del av min uppväx.

Hade nog verkligen velat spela valheim med min barndomsvän, eftersom jag aldrig fick chansen att spela det.

1
1
1

Minns i början av 00-talet när jag satt på 56k modem uppkoppling och drömde om det perfekta datorbygget. På den tiden fanns det tre datorbutiker online som var värda något: JME, datorbutiken.com och komplett... Komplett var bäst redan då! Man satt i timtal och jämförde priser och konfigurationer för att få den perfekta konfigen till bästa priset... all väntan på att sidorna skulle laddas och oron för att någon skulle lyfta telefonluren så att uppkopplingen bröts. För två år sedan när det var dags för min son att bygga sin första dator så insåg jag att jag inte bara blivit äldre... tekniker hade ändrats, det som var bra förr var det inte längre... Och då hittade jag komponentkoll...Vad lätt allt blev! Att direkt kunna se vad som passar och inte passar, förslag på byggen, och framförallt... se var vilken komponent är billigast och slippa bygga egna listor. Sedan dess är det komponentkoll jag går till när det ska köpas datorsalar, och oftast är det komplett som får affären tack vare bra priser OCH bra service.

1
1
1

Jag skulle vilja vinna detta kort eftersom ända sen jag blev av med mitt gtx 1080 som jag sålde p.g.a behov av pengar då det var knaper i slutet av månaden och man är en fattig student så har jag inte velat eller inte kunnat köpa ett nytt eller samma kort med samma prestanda håller tummarna hårt på denna nu!

1
1
1

Jag ser verkligen fram emot forza horison 5, och att Att vinna ett 3070 ti skulle tillåta mig att byta ut min högljudda och oftast 90 grader varma prebuild mot mitt första bygge så att jag kan ha högsta grafiken utan att det låter som ett jetplan i mitt rum. Komponentkoll var till stor hjälp för mig när jag försökte ta reda på vilken dator som hade mest prestanda för priset när jag köpte den dator jag har nu. Hoppas jag får bygga min egna dator snart!

 • keyboard_arrow_up

  Den här skulle jag bygga!

  • Ryzen 7 5800X
  • RTX 3070 Ti
  • 16 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 850 W
1
1
1

Jag har från och till använt komponentkoll sen 2018. Jag minns första 6 månaderna kunde jag aldrig lära mig komma ihåg vad sidan hette. Numera sitter det i bakhuvet =) Skulle va smart med en funktion där man kunde se "senast i lager" funktion eller liknande.

Hoppas jag vinner tävlingen. 3070 ti skulle va perfekt till CoD Warzone och Arma 3 /Daniel

1
1
1

Utöver spel jag avvaktar att köpa tills jag har ett grafikkort som kan driva dem så har jag en backlog på 3-4 nyare spel, men som är lite för tunga att driva med mitt GTX670. Främst Metro: Exodus, men även Witcher 3 och Hellblade: Seuna's Sacrifice. Spel som förtjänas att drivas med hårdvara som kan ge den bästa upplevelsen och reflektera känslan utvecklarna vill framföra.

Har letat efter ett 3080 i ca ett år, så vinner man denna tävlingen så blir det väldigt bra och så slipper man vänta på att marknaden skall stabiliseras - något jag halvt tvivlar kommer hända inom min livstid(är ung. marknaden känns körd i andra ord).

Självfallet väntar jag på nya spel också som kommer drivas med ett högpresterande grafikkort om jag får tag på ett. Har ögonen på Dying Light 2 och Stalker 2. Två spel som högst troligen kommer drivas mycket väl med denna GPU. Blir inte att "testa" då, utan blir att spela. Man är gamer trots allt.

När jag väl har en GPU jag vet kan driva en ny skräm så blir att att leta efter en ultrawide och ersätta min nuvarande 10 år gamla W2363D-PF. Kommer bli en hel ny upplevelse. Det är något jag ser fram emot.

Får se hur bra det blir att använda denna sidan för skärmsökandet dock. Vid skrivande stund så saknas det tyvärr helt eller delvis filter för 5120x1440, 5120x2160 och 3840x1600. Blir att använda Prisjakt att hitta skärm tills dess. Webbansvarig här verkar dock vara snabb med att förbättra sidan, så kommer nog ut snart.

Gick förövrigt bra att bygga mitt senaste system här, då innan lanseringen av det nya hemsidan. Gillar den senaste uppdateringen även om det finns rum för förbättringar.

Återstår endast att hoppas att man är tillräckligt speciell för att vinna. Vem vet.

 • keyboard_arrow_up

  GTX670

  • Ryzen 9 5900X
  • 32 GB
  • 1 TB
  • mATX
  • 860 W
1
1
1

Ser fram emot total war warhammer III och det där kortet skulle ge mig riktigt fin framerate med mera!

1
1
1

Det blev ännu bättre ux ui med nya komponentkoll! Jag är väldigt tacksam för att ni byggt en sån hjälpsam och snygg sida!

1
1
1

Min Komplett PC fyller snart sju år,

fast snart är det dags att den avgår.

Komponentkoll har hjälp mig hitta nya komponenter,

men alla känner till oss fattiga studenter.

Att istället vinna ett 3070 Ti,

skulle därför hjälpa min ekonomi.

Tack till Komponentkoll och Komplett!

1
1
1

Jag använde Komplett för att plocka ihop min första dator för bara en månad sedan. Allt gick hur enkelt som helst och datorn funkar perfekt! Som GPU valde jag en 6600xt då det var det bästa jag hade råd med. Supernöjd med prestandan så här långt, men en 3070 Ti skulle vara en välkommen uppgradering!

Använde även komponentkoll en hel del under månaderna innan köpet för att drömma/planera in för datorköpet. Så stort tack till er för ert hårda jobb!

1
1
1

Här sitter jag med en 660Ti fortfarande men äntligen lite mer i budgeten, där ett 3070Ti hade underlättat mitt bygge nu när jag äntligen har råd med ny dator men inte kan få tag på en. Komponentkoll har verkligen underlättat för mig att hitta delar till en dator på så otroligt bra och ekonomiskt sätt! Det enda som saknas är grafikkortet. Jag kommer köra New world när det släpps!

1
1
1

Hittade komponentkoll.se för ca ett år sedan och har inte kunnat sluta bygga ihop datorer, sent på kvällen sätter man ihop nått fantastiskt och på morgonen så ändrar man allt och bygger nått nytt HELT underbart:)

1
1
1

Jag skriver ett inlägg för att jag desperat behöver ett nytt grafikkort men jag har inte råd.

1
1
1

Jag använde Komponentkoll för att sätta ihop en speldator åt en en vän. Fungerar superbra.

1
1
2

Aldrig har det varit så enkelt att bygga ihop en dator, med hjälp av rekommendationer från andra användare, lätt att hitta rätt komponenter med bra filter, ett verktyg som varnar om något inte är kompatibelt i bygget. Men också kunna se vart alla komponenter är billigast. Hjälper enormt med tid och pengar. Komponentkoll gör det hela perfekt helt enkelt!

Kommer ihåg när jag beställde ett Creative SB Tactic3D Omega Wireless från Komplett år 2013. De var så snabba och enkla att ha att göra med jämfört med andra företag.

Jag ser framemot att spela Cyberpunk 2077, då jag inte kunnat spela det ännu med min usla dator.

Tack för att ni gör ett så oerhört bra jobb!

1
1
1

När jag var så lost och hade ingen alls kunskap om datorer och hur man går tillväga med att hitta en prisvärd men effektiv och en dator som presterar på topp, så besökte jag denna sida. Jag glömmer inte hur mycket hjälp jag fick från både hemsidan och supporten. Ni har en fantastiskt kundservice och rekommenderar denna sida för alla, gamla som unga, kontorsarbetare som extrema gamers. Denna sida har allt, och även att ha den minsta lilla sannolikheten till att vinna en GPU från er - ja, det hade varit perfekt som födelsedagspresent och en otrolig upplevelse då jag är född samma dag som det är Halloween (wow). Må bäste datornörd vinna!

1
1
1

Jag har suttit inne på eran webbplats i minst 50 timmar utan att överdriva och då experimenterat och funderat över vad jag vill ha i min dator (som inte finns än men kanske kommer finnas inom några veckor) och har just nu knappt råd med bara ett 1060 om jag vill ha skapliga resterande delar, denna GPU hade gett mig en riktig chans till att spela med kompisar och man kanske tillochmed kan starta den streaming karriär man tänkt på ett tag! :)

1
1
2

Första gången jag fick höra om komponentkoll är när jag och mina klasskamrater skulle bygga en dator för runt 10,000 kr för ett projekt i skolan. Hitta komponenter som passar budgeten samt att se till att alla komponenter matchar varandra var vårt ansvar. Då började vi kolla runt i internet för komponenter men vi kom fram till att det var ganska svårt tillslut så bestämde vi att hitta en sida som underlättar sökningen och där så upptäckte vi sidan komponentkoll som underlättade rejält för att få fram en bra och fungerande dator. Första spelet skulle vara nog warzone.

1
1
1

Köpte min första dator via komplett en vilket blev en komplett PC som var färdig byggd tyvärr under transport hade den blvit skadat men med hjälp av komplets hjälpa så kunde vi snabbt lista ute felet och fick en ny del och det har funkat fel frit i 8 år nu men dags för nyutt så har använda komponent kollen för inspo och hjälp med vad som passar med var och att hålla mig inim en rimlig budget

1
1
1

Vore ju kalas med en ny gpu innan hellblade 2 kommer. Då skall jag köpa en 4k skärm eller tv också för att avnjuta spelet i "hemmakontoret".

1
1
1

Bästa sidan om man snabbt vill "slänga ihop" en dator och se vilka delar som passar med varandra.

1
1
1

Dababy car 2

1
1
1

Jo komponentkoll var ett bra verktyg när jag shoppa runt för my nya dator. Jag kunde väldigt enkelt få ut max ur min budget. Och jag är took nöjd med mitt bygge även om budgeten sprack p.g.a. komponentbristen. Nya Komponentkoll är vid fösta anblicken en trevlig uppgradering har inte behövt shoppa runt för några komponenter just nu men vinner man detta grafik kort så måste jag bygga ett system och då blir det ett av dom viktigaste verktygen

1
1
1

Ska vara ärlig hade varit najs att vinna!

1
1
1

Vilken uppgradering, jag har använt komponentkoll i något år nu och har alltid gillat det. Nu blev det bara ännu bättre!

1
1
1

Komponentkoll är supersmidigt när man planerar sitt bygge! Jag längtar efter en dator till att skapa musik i.

1
1
1

Jag tycker att komponentkoll är ett bra verktyg som är enkelt att använda för att bygga ihop sin nästa dator.

1
1
1

Tycker att det är jätte bra och lätt att använda och man hittar allt man letar efter på enkla sätt och skulle verkligen hoppas på att jag vinner då jag inte har en dator eller riktigt har råd med ett 3070Ti men det är antingen 3070Ti eller 3080 jag är ute efter och det spel jag ska testa först är Warzone

1
1
1

Väldigt kul att ni gör uppdatering och det är alltid roligt med tävlingar. Jag har inte använt komponentkollen på ett tag, men det var min bästa vän när jag skulle göra mitt första bygge för något årsedan. Nu är jag ännu en gång tacksam att denna hemsidan finns då jag har en uppgift i Datornätverksteknik där vi ska bygga datorer och därför är komponentkollen mitt första och bästa val. Det hade varit väldigt kul med ett bättre grafikkort då marknaden är lite skev just nu och kostnaderna är knäppa. Om jag hade vunnit detta grafikkort så hade det första spelet jag testat varit nya Battlefield 2042 med högsta grafik :)

1
1
1

Sonen har sparat o gnetat för att få råd till ett 3070 men priserna bara ökar och nu kan han inte vara med sina kompisar o spela red dot online. Både nuvarande konfig och hans två bröders datorer kommer från komplett och första inköpet gjordes redan för mer än 10 år sedan. Senaste konfig gjorde vi med hjälp av komponentkoll som är smidig och mycket användarvänlig. Jag har introducerat mina avkommor för komponentkoll.se så ni har åtminstone en generation till som kommer använda sidan. Hoppas på vinst för min son som skulle bli oerhört glad o få pengar över att spendera på komplett :)

1
1
1

Har börjat använda komponentkollen tillsammans med sonen som sparat under en längre tid till att kunna sätta ihop en egen speldator. Perfekt att man ser vad som är kompatibelt och inte. Det blir så mycket enklare om man själv inte är helt hundra på hur alla komponenter passar ihop.

1
1
1

Jag tycker att nya komponentkoll är väldigt bra. Ganska samma som innan, men det är till 100% komponentkoll jag använder. Har testat andra men de är mycket sämre. Komplett är också väldigt bra och sen jag ville skaffa en dator är det där jag kollar på både delar och tillbehör. Men med den nya RTX 3070 TI så kommer jag äntligen få spela warzone med max grafiker och kommer antagligen ladda ner nåt nytt kul spel med RTX. Hoppas verkligen jag vinner!🤞

1
1
1

Plockade ihop min första dator på över 12 år via komponentkoll förra året och det var galet kul och smidigt. Sitter och bygger/planerar nu då och då för en ny sff-build och komponentkollen är absolut min favorit-site för det syftet!

1
1
1

Helt enkelt den bästa sidan att komponera ihop sin speldator på. Givet att man bygger på en sida som håller koll!

1
1
1

Tycker Kompontentkoll är en bra grej för att stämma av ens bygge innan allt inköps, eller för den delen använda för att länka till sitt bygge för att visa andra. Tycker framsidan på nya sidan påminner lite om reddit, känns positivt! Fin sida!

1
1
1

Vore grymt med ett 3070TI istället för det 1070 från 2017 som jag har nu. Spelar en hel del Satisfactory från svenska Coffee Stain Studios och tror att det skulle funka bättre med 3070TI. MVH hnsn

1
1
1

för över 12 år sedan så beställde jag delar av komplett till mitt första datorbygge, senast jag beställde ifrån komplett var mitt andra par av steelseries arctis pro wireless.

komponentkoll är ett bra verktyg som hjälper till att hitta rätt delar till rätt pris ifrån kända och svenska butiker. för mig känns det tryggt

1
1
1

Fantastisk ny layout, känns riktigt fräsch och modern! Kommer ihåg första gången jag hjälpa min kompis att bygga en riktigt sjuk dator får några år sedan och allt kom från komplett, inga klagomål där inte. :) Hade jag vunnit ett 3070 Ti så hade jag kunnat sluta lagga på allt jag startar kek

1
1
1

Komponentkoll är en sida jag ofta använt för att skicka dator i delar till polare osv, dessutom får man alltid se vart delarna finns billigast, vad som passar osv vilket uppskattas :)

1
1
1
redigerad

Hade aldrig rört en datorkomponent tidigare. När det väl var dags i vintras räddade Komponentkoll mig från flera inkompatibla kombinationer och gjorde det enkelt att jämföra priser. Alla komponenter beställde jag sedan från Komplett och parade ihop med ett begagnat budget-grafikkort för att slutligen göra mitt första bygge vilket blev väldigt lyckat!

1
1
1

Dags för Cyberpunk 2077 i sådana fall.

1
1
1

I samband med släppet av Amazons New World den 28e september så har jag tänkt bygga min första egenbyggda dator! Då jag just nu sitter och spelar på en gammal låda innehållande gtx 960, i5-3570k och ynka 8 gb ram, som jag fick av min storebror i julklapp för över 5 år sedan :D shoutout till honom för hans generositet<3 . Har dessutom precis flyttat hemifrån för att plugga och ett 3070 Ti skulle verkligen hjälpa mig i både mitt äventyrande i New World samt ekonomin i plugget så skulle det slå flera flugor i en smäll och hjälpa mig något enormt :) Planen är att med hjälp av Komponentkolls fantastiska system bygga en dator med ett rtx 3070 i, att då lägga till TI dessutom gratis? wow! lifechanger.

1
1
1

Asså ett uppgraderat grafikkort hade ju inte varit fel, särskilt i dessa tider! ;)

1
1
1

Jag använder komponetkoll till ganska mycket. Första minnet jag har med komponetkoll var nog när jag skulle bygga min första dator som min mamma visade mig denna tjänst som kunde sätta ihop olika komponenter och till och med en hel Setup ungefär förutom små saker som typ en mick musmatta och armar bland annat (hmhm kanske borde lägga till hahah)men aja väldigt snyggt ni har gjort detta nu, jag är väldigt imponerat bra jobbat. Mitt första bygge: i5 9600K Asus dual gtx 1070 oc 8GB Corsair Vengeance LPX Black 16GB 3000 MHz Asus Tuf z390 plus wifi 500 Gb samsung 970 evo ssd Corsair CX650M Cooler Master Hyper H411R White LED

sen har man ju uppgraderat några delar här och där

1
1
2

Ni har hjälpt till att döda en hel del ångest för mig som novis i datorbyggande. Komplett handlade jag hos för första gången för runt 10år sedan, då de fortfarande hade pickup points runt om i landet. Definitivt något som gått till historien idag haha. Köpte en Corsair h40 kylare som fortfarande kyler samma 2500k.

1
1
1

Fantastiskt bra sida detta. :) Trevligt med ny design!

1
1
1

Jag har letat efter en bra gpu för över 6 månder till ett bra pris så jag önskar att jag kan få detta gpu Rtx 370ti OC

1
1
1

Himla trevligt med en stor uppdatering! Ser fram emot att se Komponentkoll fortsätta växa. Det har verkligen underlättat för mig att jämföra byggen om jag ska ge mig på mitt första ITX-bygge eller bara göra det enkla och köra ATX fortsatt.

Skulle vara extra speciellt att få en chans på ett 3070. Jag har nyligen hittat tillbaka till Formel 1 som intresse, som först började runt 2006, men den här säsongen har jag hittat tillbaka till sporten efter 4-5 års uppehåll. Blev sjukt sugen på att spela F1 2021 som verkar fått bra betyg, men mitt gamla 970 håller helt enkelt inte måttet tyvärr för spelet. Hade varit magiskt att kunna få dyka in i det med hjälp av er.

1
1
1

Jag har haft ett planerat bygge väldigt länge på komponentkoll som nyligen blev till, delarna fungerade tillsammans precis som filtreringen skulle och den går finfint, enda problemet att mitt gamla 1080ti har spelat sitt sista spel och dött, så att kunna sätta in ett 3070ti i min nya dator hade varit underbart (använder ett nvidia 670 gtx som backup tills något 30-serie kort blir tillgängligt).

1
1
1

Komponentkoll är en bra sida. ni har typ alla komponenter och deras priser samlat och det är handy. jag kom ihåg när jag "byggde" min dröm setup 2 år sen på Komponentkoll men hade inte chans att köpa dem. Jag kommer uppgrada hela min pc om jag får den grafisk kort för just nu använder jag en 4th gen i5 och gtx 960 haha. jag kommer spela alla heavy graphic spel som jag aldrig har kunnat innan. :D

1
1
1

Jag hade stor nytta av komponentkoll vid mitt senaste bygge! Väntar dock fortfarande på grafikkortet jag beställde vid årsskiftet så det hade inte suttit fel att vinna ett 🙂 Tidigare byggen har jag ofta använt mig av komplett.se.

1
1
1
redigerad

Jag hade byggt ihop en dator åt min son om jag vann, så slipper han spela på den bärbara datorn. Då hade jag ju givetvis använt komponentkoll för övriga delar till bygget.

1
1
1

Jag hade spelat apex legends

1
1
1
redigerad

Jag är ett stort fan av komponentkoll då allt är så simplifierat och användarvänligt. Min drömdator som jag byggt just här i komponentkoll har ett 3070-ti😊 Tänk om man skulle kunna ha den i verkligheten också😃

1
1
1

Gillar det för att man kan bygga ihop något man drömmer om att få. Har i mina byggen lagt in 3060 TI, så vore ju kanon om man istället hade vunnit ett 3070 TI, då kanske man tom kan köpa ett av sina drömbyggen. Mitt första köp hos Komplett var för 13 år sen, då slog jag till med ett Gainward Radeon HD 4850 , som sedan 2 år senare uppgraderades med ett sproilans nytt XFX Radeon HD 6870 :) Det är dags för byte nu!

1
1
1

Jag kan inte mycket om datorer längre, utan komponentkoll så hade jag vart extremt vilsen i mitt nästa bygge som nu är 9 år gammal 😅. Otroligt skönt att få hjälp och kunna titta på andras byggen här. Tack!

1
1
1

Använde komponentkoll vid senaste bygget för att jämföra egna och andras konfigurationer, snyggt att se att ni fortsätter utveckla det.

1
1
1

Var inte igår jag byggde en dator, insåg när jag bytte lagringsenhet på en laptop hur mycket som hänt. För nästa bygge kommer Komponentkoll absolut användas för att se till att få ihop ett bygge med kompatibla delar. :-)

1
1
1

Komponentkoll har hjälpt både mig, familj och vänner med organisationssvårigheter att på ett enkelt sätt knåpa ihop sin alldeles egna dator.

1
1
2

Tack vare Komponentkoll kunde jag bygga en gaming-dator åt min son som han är otroligt nöjd med. Trots att jag själv byggde datorer när jag var yngre så hänger jag inte med i utvecklingen så Komponentkoll räddade mig.

1
1
1

Jag tycker komponetkoll är bra och jag gillar det för att jag har fått en uppfattning om vad en dator kan kosta som en första dator som jag ska köpa snart. Jag har använt komponetkoll väldigt mycket senaste året för att kolla priserna på dator som jag kan ha råd med. Första spel som jag hade testat hade nog varit forza horison 4 eller 5 på Max grafik eller något annat spel vet inte riktigt!!

1
1
1

Komponentkoll är ett fantastiskt verktyg. Det är lätt att jobba med och ger dig en hjälpande hand till att välja rätt komponenter som passar ihop med varandra. Efter mycket velande fram och tillbaka hjälpte ni mig att välja rätt komponenter till min uppgradering. Ett RTX 3070 Ti hade helt klart varit pricken över i'et i detta bygge ;)

 • keyboard_arrow_up

  Vocative Tiger Shark

  • Ryzen 5 5600X
  • 32 GB
  • 1 TB
  • ATX
1
1
1

En bra sida har blivit ännu bättre. När jag och min dotter byggde hennes första dator använde vi denna sida. Vinner vi får hon datorn.

1
1
1

Fantastiskt hjälpsam sida om ska göra datorbyggen, prisjakt är inte ens nära, tack.

1
1
1

Har använt komponentkontroll väldigt mycket, både för att bygga dator till mig själv och till polare och kommer fortsätta göra det så fett najs med uppdateringen nu👍

Första minnet av komplett är sen innan jag skulle bygga min första dator (2 år sen typ) och hade väldigt bra och långa diskussioner med kundsupporten om vad jag skulle ha och hur jag skulle bygga.

Ska bygga en dator till farsan och lillebrorsa men har inte lyckats få tag på ett grafikkort så skulle gissa på att första spelet med ett RTX 3070ti blir world of tanks för farsan, han brukar köra det på kvällarna men saknar sen jag flyttade hemifrån en dator att köra på.

1
1
1

Sidan ser ju riktigt bra ut nu!

1
1
1

Skoj med en uppdaterad sida. Det är alltid bra med förnyelse. Tack!

1
1
1

Det bästa med komponentkoll är ju vad det heter. Koll på komponenterna och bästa pris. Hade jag vunnit så hade jag satt tänderna i CP2077 dirr med ny GPU.

1
1
1

Skulle sitta riktigt fint med ett nytt kort, hoppas på vinst!

1
1
1

Hade varit super najs att äntligen kunna spela dem bästa spelen utan att slå sönder skrivbordet för man lirar med 40 FPS

1
1
1

Jag använde komponentkoll för att köpa datorn som jag nu sitter och skriver vid. Processen blev mycket enklare och snabbare tack vare komponentkollen!

1
1
1
redigerad

Jag använde Komponentkoll till att bygga min drömdator. Det var i november 2020 och var ett utmärkt verktyg för att hitta de mest prisvärda komponenterna. Jag har efter många om och men fått alla delar, utom grafikkortet. Det här skulle kunna vara ögonblicket när lyckan vänder, nästan ett år senare!

1
1
1

Grymt bra sida som får oss som inte är bäst på datorer att också förstå. Vore jättekul att vinna ett nytt kort så jag kan klara köra cyberpunk som jag fick i julklapp förra året :)

1
1
2
redigerad

Första gången jag använde Komplett var till mitt skolarbete. I gymnasiet jag gick datorteknik och fick då i uppdrag att bygga ihop teoretiskt olika datorer efter olika behov. Hittade Komplett som var en otroligt stor hjälp för att lyckas med projektet. Komplett hjälpte mig så mycket. Jag lärde mig massor av nytt av dators alla komponenter. Rekommenderar stark denna sidan och kommer använda Komplett när jag ska bygga min egna dator i framtiden.

1
1
2

Här är ett exempel från skolprojekt

 • keyboard_arrow_up

  Lithe Bulldog

  • Ryzen 5 3400G
  • RTX 2060
  • 32 GB
  • 500 GB
  • mATX
  • 550 W
1
1
1

Kul med ny uppdatering! Ser fram emot att få bygga en ny dator här, men antagligen blir den till någon av mina vänner…

1
1
1

Kan alltid lita på komplett, och komponentkoll! kommer att bli ett bra samarbete

1
1
1

Skulle vara helt otroligt om man vann

1
1
2

Komponentkoll användes till mitt absolut första datorbygge så jag är tacksam för det! :)

1
1
1

Kanon sida där man kan spara mycket pengar 👍

1
1
1
redigerad

Fräsch ny sida! För mig är Komponentkollen ett otroligt smidigt verktyg för att snabbt kolla upp delar och byggen samt vad som funkar ihop.

Väldigt hjälpsamt att kunna få förbättringar på sina byggen och inspireras av andra.

Jag skulle vilja testa spela cyberpunk 2077 på en 3070 Ti som annars fullständigt dödar min nuvarande PC. DLSS är nog den stora höjdpunkten för mig annars. Vore ballt att kunna spela på 4K tv med DLSS

1
1
1

Tjena! Tycker nya är smidigt och kul att använda! Mitt första minne är att jag såg en anonns om Komplett efter att jag o polaren snacka om att byga datorer. Därefter har Komplett följt med. På g och ska bygga ny dator då denna kör på gamla delar och är byggd 2015, så ett grafikkort skulle vara guldvärt. Skulle köra Squad, Pubg och lite blandade spel med polare. Men skulle helst vilja köra Squad på högsta grafik och njuta! :)

1
1
1

Använde er sida för att testbygga min första gamingdator

1
1
1

Simplistisk och fräsch design som förenklar val av komponenter. Varit till stor hjälp vid brainstorming av datorbyggen och lär fortsätta vara det framgent!

1
1
1
redigerad

Gillar hur den mörka vyn av hemsidan är gjord och hur den orange färgen som är på logan och namn osv, passar bra tillsammans. Mitt första minne var nog att jag försökte hitta en svensk hemsida som jag kunde göra upp en lista på dator delar till en ny gaming dator och har använt denna till det! Just nu när jag skriver detta så sitter jag och väntar på att få upp tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa delarna som jag valt ut men skulle aldrig tacka nej för att få en 3070 Ti som grafikkort istället för de grafikkorten jag valt ut att köpa :D. Skulle förmodligen använda grafikkortet för att spela det spelen jag älskar att spela med mina vänner så som Apex Legends, Dota 2, League Of Legends, även Call Of Duty Black Ops III :3.

Tack och adjö MVH/Elias

 • keyboard_arrow_up

  Toilsome Hummingbird

  • Ryzen 5 3600
  • RTX 2060
  • 16 GB
  • mATX
  • 750 W
1
1
1
redigerad

Komponentkoll är en riktigt bra sida för att hitta bästa priserna och ett lätt o sätt att bygg en dator på. btw, vad tycktes om det här bygget

 • keyboard_arrow_up

  maybe?

  • Ryzen 7 3700X
  • RX 6700 XT
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 850 W
1
1
1

life hard, new gpu would make it less

1
1
1
redigerad

Hej jag skulle jätte gärna vilja vinna en ny gpu speciellt nu när det är så svårt att få tag på alla olika nya rtx. Gillar komponentkoll för att det är som pcpartpicker fast svensk så är rolig att se en svensk dator bygge sida.

1
0
5

Jag skulle jätte gärna vilja ha detta grafikkort just för att Forza Horizon 5 kommer snart ut plus att jag kommer att spela Warzone och lite mer action spel, sedan är jag rätt så ny inom dator världen och det var just Komplett och komponentkollen som hjälpte mig att skaffa min första dator. Jag fick hjälp att välja ut rätt delar av komponentkollen och sedan köpte jag majoriteten av komplett!

0
0
2

Se hit Komponentkollen!! Det här är min kompis och han har haft det mycket tufft på sistonde där av tycker jag att han är värd att vinna.

0
0
1

Jag gillar Komponetkoll för att det är bra organiserat och bra gjort. Har precis nyss köpt nya delar förutom ett grafik kort då jag sparat mitt gamla grafik kort så skulle inte sitta fel med en helt ny dator som jag köpt och sparat själv. Med ett 3070 TI skulle jag aldrig mer behöva oroa mig över att ha dålig grafik på ett spel eller dålig prestanda.

 • keyboard_arrow_up

  AMD Dator

  • Ryzen 5 5600X
  • 32 GB
  • 480 GB
  • ATX
  • 750 W
0
0
1
redigerad

Glömmer aldrig känslan när jag fick hem min första riktiga speldator från komplett. Jag glömmer aldrig den kvällen när jag satt halva julafton å satte upp den istället för att vara med släkten.

Den datorn har klarat sig i många år med sin uråldriga gtx 650 nu men går ganska knakigt i de flesta nya spel. Med tanke på dagens priser på GPU:er dröjer det nog ett bra tag till, om jag inte vinner såklart ;)

0
0
1

Jag hade spelat assasins creed vallhalla. Gättekul spel men funka just nu inte med mitt nuvarande grafikkort, hade varit fantastiskt att få uppleva spelet till fullo.

0
0
2
redigerad

Superfina inlägg ni alla skrivit! Här är en ärlig dikt till Er från mig:

Låt mig vinna en GPU av er och Komplett,

jag lovar att kortet kommer att gå hett.

Om installationen skulle gå snett,

lovar jag att dubbelkolla hur man gör på internet.

Utan denna tråd hade annars mitt enda sätt,

att tjäna ihop till kortet varit penningtvätt.

/Mikelf

0
0
1
redigerad

Haha, du är verkligen värd att vinna. Synd att det är slumpen som avgör...eller?

0
2
2

Haha tack, tycker vi alla borde få en GPU var! Jag förstod det också som att slumpen avgör :)

2
0
3
redigerad

Komplett levererade följande till mig 2011-09-15 (och inser nu att det är på håret 10 år sedan!):

Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9 (1 st)

Western Digital® Desktop Green 2TB (1 st)

Cooler Master Hyper 212 Plus CPU Kylare (1 st)

Intel Core i5-2500K Processor (1 st)

ASUS P8Z68-V PRO, Socket-1155 (1 st)

ASUS Radeon HD 6950 2GB GDDR5 (1 st)

Har sedan dess dubblerat minnen, bytt grafikkort (två gånger, nu sist till ett GTX 970) och lagt till både snurrdiskar och SSD, men i övrigt har komponenterna stått emot både tid och tand.

Nu börjar det dock bli dags för en uppgradering och jag är så jävla tacksam över att den här sidan finns. Fortsätt slipa och fila och framförallt, finns kvar!

0
0
1

Jag byggde nyss en dator med allt utom grafikkort, just genom komponentkoll och kunde inte varit mer nöjd. Jag fick tillslut en tyst och bra burk som passar mig utmärkt, men om jag vann grafikkortet skulle jag spela nya cod med vännerna och även diablo 2 remastern. Jag har varit ett stort fan av diablo sen barnsben och är överlycklig att det ska komma så det vore ultimat med ett nytt grafikkort till dessa titlar tack för mig 🙂

0
0
1

Så många timmar jag spenderat på komponentkoll.se, det är nästan skämmigt! 😁 För någon som mig, som inte har så mycket pengar att bygga riktiga datorer för, så är det himla skoj att sitta här och plocka ihop olika system 😄 Ett 3070 Ti hade varit himla skoj att få skruva i en dator IRL istället 😏

 • keyboard_arrow_up

  And then I woke up

  • Ryzen 5 5600X
  • RTX 3070 Ti
  • 16 GB
  • 1 TB
  • mITX
  • 750 W
0
0
1

Det bästa med Komponentkoll är lätt att det är så himla lätt att hitta vart allt är billigast. Den första gången jag använde Komplett var nog när jag kolla på tagentbord när jag skaffa första datorn. Jag hade lätt spelat Horizon Zero dawn först av allt.

0
0
3

Komponentkoll har hjälp mig bolla med flera personer runt om i världen för att faktiskt få till den bästa datorn för mig. Detta har även gjort att jag kunnat hjälpa andra som sitter i samma sits som mig, Jag är redo att bygga en ny dator som inte låter som en dammsugare samt investera i att få till en bra och ergonomisk setup.

Det finns så mycket spel där ute som jag inte kunnat spela pga. datorn jag har idag. Jag hade nog börjat med att spela New World - att kunna gå in i en PVP match utan att det laggar vore ju drömmen!

0
0
1
redigerad

Ett 3070Ti? Vilken dröm! Komponentkoll, min go-to bygga-dator-sida och kommer nog alltid vara. Det första jag skulle vilja spela är det nya LEGO Star Wars spelet då mitt lego-intresse ökat igen efter många år, köpte några LEGO bilar som faktiskt går att köpa på komplett! Vem visste att komplett har massa LEGO OCKSÅ. Önskar alla lycka till :D

0
0
1

Jag skulle äntligen kunna testa och köra Cyberpunk, har längtat så länge efter ett grafikkort som klarar av spelet, har inte kunnat testa det ens med det grafikkort jag har nu.

0
0
1

Komponentkoll är perfekt för att få koll på flera olika byggen och vilka priser som gäller. Tumme upp!

0
0
1

Honestly, gillar hur den nya dark theme är mer lugnade för mina ögon. Innan var det mer semi dark men nu är det mer "true dark mode". Älskar det.

0
0
1

Om jag hade ett nytt 3070 Ti så skulle jag faktisk ge den till min bror, han skulle få mycket bättre använding av det än mig. Jag tycker han skulle förkäna det från mig med all support och hjälp han har get mig över åren. (Vet at det första han skulle spela på den är definitivt PUBG)

0
0
1

Bra sida när man ska bygga en ny dator eller hjälpa kompisarna med att hjälpa välja åt dem.

0
0
1

Komponentkoll var till stor hjälp när jag byggde min nya dator i fjol. Det första spelet jag hade testat med ett 3070ti är nog Cyberpunk på maxade inställningar

0
0
1

Komponentkollen är suverän på att föreslå vilka delar som passar och inte passar och plockar alltid dom bästa priserna. Har letat överallt för grafikkort men kan dessvärre aldrig få dom i tid pga scalpers… har tänkt börja bygga en ny rigg snart efter flera år av inaktivitet från spelande. Detta grafikkortet skulle hjälp mig en stor del framöver så man äntligen kan bygga igen utan att lägga flera tusenlappar eller vänta år och dar på nya komponenter!

0
0
2
redigerad

Riktigt bra (och snygg!) sida med allt man behöver för att planera bygget.

Om jag skulle välja några favoritfunktioner som är riktigt stora plus:

 • butiksfilter och dess funktion, riktigt bra
 • möjlighet att exkludera komponenters kostnad från totalen, perfekt för uppgraderingar

Det enda jag saknar (kanske bara inte hittar?) är format på nätaggregat. Hade varit smidigt att kunna välja ATX/SFX/etc. Är ju rätt populärt med små byggen numera!

10/10

0
2
7

Tack för feedbacken! Format på nätaggregat låter som en ren självklarhet att visa så vi ska se till att få in det så snart som möjligt :-)

2
0
1

Snygg layout, enkelt att plocka ihop sitt nya bygge utan misstag.

0
0
1

Med komponentkoll.se är det lätt att göra rätt! Och till bästa priset, dvs köpa från Komplett!

0
0
1

Min bror visade mig den här sidan då jag är helt usel på att bygga ihop datorer. Verkar vara riktigt smidig! Har idag en core i7 -950 processor, ASUS P6X58D-E , GTX 660 Ti. Och trodde seriöst det var snabba grejer! Det var visst 9år sen jag köpte en ny dator. Men nu förstår jag varför jag knappt kan använda Davinci resolve. Så det här priset hade varit en hjälpande hand till min nya dator! Mvh

0
0
1

Komponentkoll är perfekt för en som inte har hängt med i utvecklingen på senare år och behöver köpa en dator! extra nice med hjälpen man får med komponenter som passar eller inte. hade testat Diablo 2 resurrected !

0
0
9

Efter nästan 8 år har datorn nu börjat ge upp och då jag inte är så duktig på datorer är jag extremt tacksam över hur enkelt det är att använda komponentkoll för att bygga och även för att se att de delar man väljer är kompatibla. Mycket och svårt jobb gjort enkelt tack vare denna sida!

0
0
1

Fick äran av en vän att hjälpa honom med en ny dator och använde komponentkoll för första gången, riktigt smidigt. :)

0
0
1

Komponentkoll, ett lysande digital verktyg som den enskilda kan nyttja när denne ska komponera ihop ett datorbygge.

Om inte minnet sviker mig så kan det vara strax efter 2001 när jag kikade på AMD Athlon XP 2200+.

Hade gärna testat grafikkortet med kommande spel, battlefield 2042.

0
0
1

Hej, har inte haft råd att bygga en dator så jag har suttit på denna hemsidan och byggt ihop flera datorer, har lärt mig mer om delarna och mer om datorbygge.

0
0
1

Komponentkoll är ett grymt bra verktyg för alla som vill plocka ihop ett bra system själv, utan att behöva förlita sig på andra hela tiden. Sidan är snabb och enkel att använda, kommer helt klart använda den till nästa datorbygge! Spel som jag hade kört ett ASUS GeForce RTX3070Ti TUF OC kort på, hade varit nya Battlefield 2042 som enligt trailern verkar hur skönt som helst. Har väntat med spänning sedan rykten kom ut om ett nytt BF var på väg.

0
0
1

Hej på er,

Vad kan man säga, jag har byggt tidigare datorer själv, köpt det det mesta hos komplett, smidigt, lätt att beställa hem till bra priser. Komponentkoll fann jag på egen hand av ren slump för ett par dagar sedan och jag kan bara säga att jag önskar jag känt till sidan tidigare!

Inte haft en PC på 5 år då jag lagt mycket fokus på arbete och familj, men nu när saker blivit lite lugnare så har suget för att spela och skapa återvänt. Men ska man ha ett grafikkort idag så verkar man behöva sälja bägge njurarna… skämt och sido, hade varit extremt gött att vinna ett grafikkort som är svåra och dyra att få tag på i dessa tider.

Bara att önska alla lycka till!

0
0
1

attans, såg precis tävlingen haha! men ville endå komma in och säga att hemsidan ser väldigt fräsch ut numera. bra jobbat! hoppas nissen som satt och designa den fick en fet kosing, påminner lite om reddit haha!

0
0
1

Jag tycker att komponentkoll har hjälpt mig mycket i att lära mig mer om att bygga ihop en dator, speciellt då jag fortfarande är en nybörjare på det fältet.

Jag får massor med hjälp och tips av min sambo och hans son i den stora vida datorvärlden, men när mitt intresse nu har växt sig stort har jag också insett att vissa av mina komponenter inte riiiiktigt lever upp till mina nyfunna krav... :)

Nu senaste har jag laddat ner Gas Station Simulator vilket, enligt mig, är ett superkul spel men som också tyvärr lett till att mitt grafikkort sätter käppar i hjulet för mina spelkvällar. Hade jag vunnit 3070:it hade det dock gått till sambons fina son så att han kan få ännu roligare LAN-kvällar med kompisarna, medan jag tar hans gamla grafikkort till min dator ;)

0
0
2

Har haft min Komplett-PC i snart 5 år vilket tyder på hur långvariga de komponenter som de hade med var. Men nu skulle det vara roligt att uppgradera för framtida behov så att man kan pröva lite nyare spel. Praktiskt att ha en tjänst som komponentkoll i Sverige så att man ej behöver använda ex. PCPartPicker.

0
0
1

Jag skulle fortsätta spela Horizion Zero dawn på högre upplösningar än min dator idag klarar av finns ju inget bättre än ett spel med bra story som också ser väldigt bra ut.

0
0
1

Så det är så här det känns att bygga dator i Easy Mode. Bra jobbat!

0
0
2

Om du inte har koll på ditt bygge, vänd dig till komponentkoll för din trygghet. Glöm inte att komplettera, det gör du lättast på deras webbsida. Detta rim kanske inte är komplett men vad gör det när du kan komponera ett bygge lätt.

0
0
1
redigerad

Oj! Detta vore något, att byta ut mitt gamla gtx 770 med detta så skulle man kunna lira BF2042 med polarna. Resten av delarna kommer jag självklart använda komponentkoll till. Har väntat på att bygga en dator i 7 år, nu när sonen är lite äldre så finns äntligen tid över för spelande, tyvärr så är nuvarande datorn alldeles för dålig däremot :(

0
0
1

Detta verkar roligt :D

0
0
1

Med komponentkoll så får jag mycket bättre kolla på de delar som kan vara aktuella för mitt bygge. Sedan att det har blivit uppdaterat med en snygg layout på sidan gör inte det svårare.

0
0
1

Ett minne jag har av Komplett är för ca 10år sedan när jag och min sambo precis flyttat ihop, och vi sitter på golvet i vår omöblerade lägenhet och bygger speldator er tillsammans med delar vi beställt från Komplett. Sedan dess har det hänt mycket, vi har flyttat flera gånger, fått två underbara barn (som också är spelnördar) och spelat många spel tillsammans på de datorerna. Nu är det dock dags för nybygge igen, och vi använder oss utav Komponentkoll för att navigera i hårdvaruvärlden och skickar möjliga byggen till varandra.

0
0
1

Jag skulle jättegärna vilja vinna det här grafikkortet eftersom jag vilja spela Battlefield 2042. Med min nuvarande dator skulle jag knappt kunna spela.

0
0
1

Komplett har alltid funnits som en stabil partner när det varit dags för en ny dator eller uppgradering av den gamla. Mitt första minne är redan från början av det här årtusendet, då jag byggde min första dator med delar från Komplett. Otroligt enkelt och smidigt redan då! Med ett nytt 3070Ti skulle jag fortsätta skapa egna VR spel i Unreal Engine, men det skulle gå så mycket fortare och bli så mycket bättre! <3

0
0
1

Komplettkoll är ett ovärderligt verktyg i mitt datorbyggande. Jag kommer nog att testa den nygamla klassikern Diablo 2 i sitt nya väsen. Min gamla dator pallar inte med längre, och behöver uppdatera en antal komponenter och att få en RTX 3070 Ti skulle skynda på mitt datorbyggande enormt.

0
0
1

Jag pluggar just nu till civ. Ingenjör i teknisk fysik, så som för alla studenter är det lite skralt i kassan. Jag skulle dock verkligen vilja bygga ihop en ny gamingdator åt min sambo, så mina bonusbarn kan få ta över hans. Vi har precis köpt en dator till barnen, men vi behöver en till så vi kan spela tillsammans alla 4. Vore grymmt med detta grafikkort så är det en mindre komponent att införskaffa. Jag har hittills inte byggt ihop en egeb dator, men någon gång ska ju bli den första.

0
0
1

Ha använt Komponentkoll massor gånger för att hjälpa vänner och bekanta bygga bättre datorer än jag själv har råd med. Idag tuffar jag på med en 4770 och 1060GB som verkligen börjar visa sin ålder 😎

0
0
1

Tror min första order från Komplett var Assassin's Creed Unity Bastille Edition för Xbox one i april 2015. Nu är det No man's sky på PC som gäller och en ASUS GeForce RTX3070Ti TUF OC skulle antagligen få universums alla stjärnor att tindra o så där extra majestätiskt och förunderligt.

0
0
1

Köpte skärmen i detta bygge igår på komplett. Hitills har allting fungerat suveränt med leverans och kundbemötelse. Finns ju för närvarande inget grafikkort i detta bygge eftersom jag satsar på att förhoppningsvis kunna hitta ett 3060/70 under black friday till ett rimligt pris. Moderkort, SSD och PSU har också redan beställts i väntan på att kunna fynda de andra delarna till kanske något rabatterat pris (för att kunna ha råd med grafikkortet). Detta är även första gången jag använder komponentkoll och jag måste säga att jag är förvånad över hur polerad och genomtänkt layouten är här på sidan. Mycket mer än så har jag inte o säga, tack o hej :) (hade varit kul att lotta ut mitt nuvarande grafikkort (1070) till 2:a plats som en fin gest ifall jag hade vunnit)

 • keyboard_arrow_up

  Remunerative Koala

  • Ryzen 5 5600X
  • 16 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 750 W
0
0
1

Har faktiskt just upptäckt denna sida. Önskar att jag känt till den i vintras då jag byggde två ganska okej burkar tänkta för video-produktion (ca 13000 kr styck exkl. skärm, tbg, OS, m. m.). Dessa var dock inte till mig så ett bra grafikkort skulle vara en bra start på ett bygge för egen räkning.

0
0
1

Jag blev nyligen introducerad till komponentkoll av en kompis och det verkar perfekt för mig som inte längre har tid att hålla koll på hårdvarusaker som kompabiliteter osv när jag nu ska planera min dator uppgradering som väntat allt för länge. Dags att byta ut mitt chieftec dragon tower från komplett köpt för 15 år sen minst ;) Hoppas jag vinner det skulle lätta på kundvagnen en hel del när det snart blir tvång att uppgradera för att hänga med i spelen som kommer.

0
0
1

En tår skulle falla om jag vann.

0
0
1

Sidan är perfekt när man vill testa olika konfigurationer och dela med sig med länken till kompisar för deras kommentarer :-)

0
0
14

Det första spelet jag hade testad hade definitivt varit Flight Simulator 2020, det är ett så svårdrivet spel men ser helt fantastiskt ut med ett bra grafikkort, något jag verkligen hade älskat.

För övrigt älskar jag det nya Komponentkoll, använder det var-varannan dag för att skicka bygglistor till vänner eller drömma om det där bygget du absolut inte har råd med. Önskar alla lycka till, may the odds ever be in your favor!

0
0
5

Har byggt säkert 100 datorer här

0
0
1

Tyckte att det var konstigt att det inte fanns någon motsvarighet till pcpartpicker i Sverige under en så lång tid.

0
0
1

Det första jag vill säga är att denna sidan, komponentkollen har hjälp en massa! när det gäller att hitta delar runtom svergie utan att behöva kolla igenom varje butik för den specifika komponenten. Jag kommer rekommendera denna sidan starkt för mina PC entusiaster! Jag bygger alltid datorer själv, främst för att det är billigare och bygga, samt det är roligare att sitta några timmar med att pussla ihop dem. Jag köpte min första PC i Delar från komplett runt 2009 "PC i delar Lanparty SLI - Intel E8500" efter det så har man uppgraderat den igenom åren, dock så är det bara mitt chassi som är kvar från det bygget. Har nu tänkt att köpa nya delar till en ny dator, tanke på att jag har delar från åren 2012-14 och min dator hänger inte riktigt med, det var då jag hittade denna sidan och såg också att det finns en chans att vinna ett jätte bra grafikkort, så detta vill man inte missa!

0
0
1

Sedan jag upptäckte Komponentkoll så har det förändrat, och förenklat mitt datorbyggande, Även hjälpt vänner och fått vänner att börja bygga egna datorer, helt enkelt fantastiskt, smidigt och super grym tjänst!

Nya sidan är dessutom snyggare än innan, så det skadar ju inte heller! 4/5 toast!

[5/5 tbh] :D

0
0
1

Komponentkoll är det bästa som hänt sedan skivat bröd!

0
0
1
redigerad

Sjukt smidig hemsida. Har svårt att se att jag skulle använda något annat framöver.

Vad hade man inte testat med ett 3070 TI!?

0
0
1

Har underlättat såååå mycket för en medioker datorbyggare. Så lätt att få till en dator upp till och med den budgeten man önskar. Har underlättat för mig som student :))

0
0
2

Skulle antagligen spreja den vit och lagt in den i denna dator jag lagt ihop här nedan. Jag skulle antagligen spela mycket Cyberpunk 2077, Valorant, Minecraft och Gta 5

 • keyboard_arrow_up

  Da dream

  • Ryzen 5 5600X
  • RTX 3070
  • 32 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 850 W
0
0
1

Jag minns verkligen hur komponentkoll underlättade att bygga (läs drömma) ihop sin dator. Tack för det <3

0
0
1

Tack så mycket, jag kommer ha mycket god användning för detta kortet

0
0
1

Komponentkoll är sjukt gött, som pcpartpicker fast svenskt. Är skönt att kunna jämföra priserna från svenska företag. Med en 3070 Ti hade jag nog först testat moddat minecraft.

0
0
1

Jag hade spelat Valorant i högre än 60 fps på low settings plus kunna kolla på 4k utan lagg.

0
0
1

Grym sida, har använt den både till mig själv och till vänner när jag byggt datorer.

0
0
1

Använder er sida när jag vill hitta delar till min sons dator. Så perfekt att kunna se så det matchar. Fick även hjälp på bygge av hans dator för ett par år sen. Snart dax igen tror jag 😁

0
0
2

Det nya komponentkoll är iallafall enligt mig är mycket bättre i layout och i filter det föra tyckde jag var lite mer tråkigt speciellt komponent filtret men det nya gjorde det bättre till och med, med mörkt tema och ger en bättre känsla en det föra.

Jag själv har inte beställt från komplett än, men det var den hemsidan jag använde för att bestämda vilka delar till datorn som kommer byggas i oktober (delarna beställs någon gång i början av oktober) tills jag hittade er som gjorde en del ändringar på grund av priser kunde får lite mer för pengarna här istället för att beställa allt från komplett och får mindre för pengarna.

Om jag skulle nu vinna detta RTX 3070 Ti så skulle jag förmodligen tästa cyberpunk först sedan även andra krävande program för att see vad jag kan få utav Grafik kortet. grafik kortet kommer nog vara lite mer avancerad redegering men självklart också gaming.

0