0 kr
  Nytt inlägg
  2
  Corsair CX 750M
  Recension av Corsair CX 750M

  För två år sen köpte jag detta Power Supply, Funkar utmärkt, och med det priset rekommenderar jag det starkt till alla som ska bygga en ny dator eller vill byta ett gammalt nätaggregat.

  2
  0 kommentarer
  2
  Corsair HS80 RGB trådlöst
  Recension av Corsair HS80 RGB trådlöst

  Komfort För de som kommer ihåg SteelSeries Siberia, så använder dessa hörlurar samma teknik i form av en fast bygel runt hela hörluren samtidigt som det är ett band fäst mellan som gör det möjligt att justera hörurarna så att de sitter ordentligt på huvudet. Jag har ett hyffsat stort huvud och har inte haft några problem när det kommer till passform eller att de trycker för mycket på öronen. De är begagliga att ha på sig under längre sessioner.

  Ljud Som gammal ljudnörd så är ljudet väldigt viktigt för mig. Oavsett om det är för spel, musik eller film. De 50mm elementen levererar en bra mix av diskant, mellanregister och bas. Från kartongen så är de lite väl bastunga och det fattades en del mellanregister men det var enkelt löst med Corsair iCue där de färdiga presetsen var tillräckligt bra för att få ett nyanserat ljud.

  Mikrofon Mikrofonen var det jag var mest imponerad över. Den plockar upp ljudet bra från munnen samtidigt som den inte plockar upp störigt bakgrundsljud. För en gång skull så har ingen klagat varken in-game eller i mina jobbmöten på att mikrofonen är dålig. Jag uppskattas den automatiska muten när man lyfter micen till stående läge.

  Batteritid & Trådlöshet Corsiar utlovar 20 timmar med hörlurarna men min erfarenhet är att de klarar uppemot 12-13h. Ungefär 1 ½ dag innan de är redo att laddas igen. Inget superstort problem för min del men jag hade ändå önskat bättre batteritid. De funkar galant trådlöst och har en räckvidd i min lägenhet på cirka 8-10m och det är igenom 2 väggar.

  Kvalité På bilderna så kan de se lite plastiga ut, men det är de långt ifrån. De är byggda som en tank och känns inte sådär plastiga som många headsets och speciellt gaminghörlurar kan göra. De har gått i golvet flertal gånger och jag har aldrig varit orolig för att de inte ska hålla.

  Har använt Corsair HS80 i snart två månader och min sammanfattning av de är hittills väldigt bra. Jag skulle inte säga att de varken har det bästa ljudet, mikrofonen, räckvidden eller batteritiden. Men för 1500SEK så har jag svårt att se att man kan få något bättre, om man inte går på separata hörlurar och mikrofon. Bra integration mot iCUE som gör de enkla att hantera. Kan rekommenderas varmt för priset.

  2
  0 kommentarer
  5
  Corsair 4000D Airflow
  Recension av Corsair 4000D Airflow

  Mitt första bygge på många år blev i det här chassit, så ta det för vad det är, men det har varit en fröjd att bygga i. Bra luftflöde, enkelt att göra snygg kabeldragning, om än liiite tajt om man ska dra alla kablar genom kabelkanalen på baksidan, vilken annars är väldigt trevlig. Finns möjligheter att både gömma och visa upp sin SSD om man vill. Enkelt att ploppa bort både sidopaneler och front. Tumskruvarna till sidopanelerna behöver inte tas ut utan hänger kvar i sitt fäste även när man skruvat ut dem vilket är bra touch.

  Jag försökte installera en 280-radiator i toppen, men den tog emot mot minnena (Corsair Vengeance Pro RGB), det KAN gå med lite mindre formfaktor på minnena men googla lite först om de du tänkt sätta i kommer funka. Det går att sätta en 240 där också vilket jag tror hade hjälpt. Jag valde att sätta en 360-radiator i fronten istället, dock måste tuberna vara uppåt (men kolla själv på GN och JTCs videos om radiatorpositionering och avgör själva huruvida det är bra eller inte). Jag får i alla fall inga missljud från då pumpen sitter lägre än toppen på radiatorn.

  5
  0 kommentarer
  2
  MSI MEG X570 UNIFY
  Recension av MSI MEG X570 UNIFY

  Har precis byggt en dator med det här moderkortet, tycker det är snyggt (ingen RGB) och portarna sitter fint, var superlätt att bygga med Corsair 4000D Airflow, prestandamässigt är jag inte rätt person att bedöma det dock.

  Men jag vill skicka med en varning för att köpa 3600mhz-minnen. Datorn kommer INTE att boota över huvud taget. Så bespara er samma huvudvärk som jag haft och köp 3200mhz-minnen istället. Det är ett känt fel sedan länge och MSI verkar inte intresserade av att fixa detta. Finns forumtrådar att läsa om det.

  2
  0 kommentarer