Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
Komponentkoll

Hjälp gärna till med tankar och idéer

Hej, Första inlägget här. Tänkte bygga ihop en ny dator då jag tröttnat på min gamla dator som fps-droppar till och från. Spelar spela som Lost Ark, wow, lol och cs men gillar att prova många olika spel. Sitter nån kväll i veckan och spelar men vill ha flawless gaming dem timmar jag får in.. har ett 1060 kort som får funka tills nya kort kommer eller om det blir en prissänkning på ett bra kort. Tänker att 1060 kortet får funka framöver. Kom gärna med idéer på vad jag kan ändra eller om jag ska tänka annorlunda med grafikkortet, kan tänka mig lägga runt 6-7k på ett grafikkort om det verkligen är enormt lyft från mitt nuvarande. Vet heller inte mkt om chassin men tog ett jag tycker är ser stilrent ut, vill inte ha massa rgb belysning och dylikt.

Tack på förhand! :)

 • keyboard_arrow_up

  Pukke

  • Ryzen 7 5800X
  • 32 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 750 W
1

Sortera svar:

1
244

Lägg på en kraftig i7 istället som ger mera för nästan samma peng. SSD disken är lite väl Overkill för det du kör men den är rasande snabb!

1
1
201

Tror den kommer fungera grymt för det du är ute efter. 5800X har några år på nacken nu och prestandan är fortfarande rätt bra, men om du vill skulle du kunna jämföra med ett bygge kring i7 12700K också och se hur prisskillnaden blir. 12700K är 12-20% snabbare i spel när jag kollar olika prestandaindex, så det är värt att tänka på om du jämför två byggen. Men tänk på att intel cpu behöver Z690 moderkort för att kunna överklocka, och de kostar lite mer än ett AMD B550.

Lycka till! :)

1