3
24
Komponentkoll

Nyhet: Komponentguide för nybörjare

Vi har under December knåpat på korta guider för de vanligaste komponenterna i en dator som vi hoppas ska hjälpa de som är helt nya med att komma igång med byggandet. Frågorna som ligger under varje kategori har vi valt ut baserat på det som vi själva har uppfattat vara vanliga frågor hos nybörjare, men om du har ett exempel på en annan vanlig fråga som borde besvaras så hade vi verkligen uppskattat din hjälp!

För er mer erfarna Komponentkollare är detta ett utmärkt tillfälle att rätta alla våra misstag. Vi som driver Komponentkoll är långt ifrån experter på att bygga datorer jämfört med många av er som hänger på sidan. Kika gärna igenom kategorierna och skriv en kommentar nedan om du hittar något som ser konstigt ut.

(Och för er som föredrar en mer clean version av byggverktyget så går det att stänga ner guiden så döljs den bakom en liten knapp!)

3

Sortera svar:

2
149

Hade varit bra om det finns en varning när man är klar med bygget som säger till om man har valt en kylare som inte passar i socketen på moderkortet. Har råkat välja gamla kylare till LGA1700 några gånger redan :/

Och vore också bra om det stog om man har glömt nåt, tex inte finns någon kylare vald och ingen tillvald heller. Många som bygger med Alder Lake utan kylare och glömmer det helt upplever jag.

Tyckte guiden såg bra ut för nybörjare :)

2