2
12
redigerad
Köpråd dator

Maxad dator

Har köpt in denna dator. En hel del prestanda för pengarna om någon är intresserad.

EDIT: Jag har byggt datorn. Den är otroligt snabb. Chassit är definitivt värt sitt pris och jag skulle rekommendera att skaffa den även om den är dyr. Man får kvalité för allt. Det enda jag vill påpeka är att moderkortet har bara plats för ett USB huvud så endast 2 portar av de på chassit (vid startknappen) kommer fungera. Om man vill att alla ska fungera då skulle jag rekommendera Asus ROG MAXIMUS Z690 HERO.

För att kylaren ska fungera korrekt så behöver man ett monteringskit från Arctic samt detta för att det ska fungera utan problem med detta moderkort https://support.arctic.de/lf2-lga1700

 • keyboard_arrow_up

  Chloric Budgerigar

  • Core i9-12900K
  • RTX 3080
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 1000 W
2

Sortera svar:

2
9

ryggar nog detta köp :D Har du redan köpt den? Isf vart hittar du gpu?

2
3
12

Väl utvalda delar, ha i åtanke att du behöver ett kvitto för CPU samt kylaren för att kunna få monteringskittet för socketen från Arctic på deras hemsida.

Jag köpte grafikkortet från Webhallen för 10 890 kr

3
1
9

Okej tack! Någon skillnad på ramen du valt och den andra corsair ddr5 utan rgb( annat än just rgb)? Och vad finns det för anledning att välja ett så dyrt chassi när det finns liknande för mindre än hälften av priset? Kan inget om datorer så därför jag undrar massa :p

1
1
12

Nej det är knappt någon skillnad. Jag tog den med RGB för Komplett gav mig en deal så den kostade runt 3.6k så köpte den bara för att få den och inte riskera behöva vänta alltför länge, men du kan köra på Vengeance modellen som är lägre och kan användas med luft fläkt.

Angående Chassi så behöver man ha en så pass stor för att rymma den stora vattenkylaren. Man kan ta en annan men jag har bara valt att gå med denna då den såg stabil ut och jag gillar Corsair.

1
1
9

Okej, så bara standard fläkt i datorn? En sista fråga om du har tid, jag har inte tänkt överklocka eller något räcker det med asus prime z690-a eller något liknande eller finns det någon annan anledning än överklockning att välja rog strix z690-f?

1
2
12

Vattenkylaren jag har valt har radiator på 420 mm så om du vill ha mindre chassi som är billigare så får du ta Arctic Liquid Freezer II 360 eller mindre. Det beror vilket chassi du väljer.

Angående Z690-A så stödjer den inte DDR5 minnen. Tycker det ganska onödigt att man skippar senaste komponenterna bara för man vill snåla på 1-2k när man ändå kommer lägga ut 30k+.

2
1
9

Alright, tack så mycket för dina svar!

1
1
12

Upptäckte att plastbiten i kylaren tog i moderkortet. Arctic kommer skicka ut nya. Läs här https://support.arctic.de/lf2-lga1700

1
1
12

Har nu byggt datorn och lagt en liten kommentar i beskrivningen.

1
1
14

Den nya i9an drar uppemot 400 watt när den är överklockad, helt sinnesjukt, 420mm behövs för den om du vill överklocka. Väl valda delar iaf.

1
1
12

Japp, har nu byggt ihop datorn. Fungerar prima! Jag har inte overklockat något för det behövs inte. Allt rullar på som smör så jag känner att det jag avvaktar tills jag känner behovet.

1