Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
1
redigerad
Köpråd dator

3060ti eller rx6700xt

Tjena hade tänkt bygga en gamingdator för cirka 12k med en ryzen 5600. Vilka av dessa två grafikkorten är ger bäst kombination av prestanda, överclockningsmöjligheter och funktioner? Och vilket som är bäst till detta byggt https://komponentkoll.se/bygg/ehCgy

https://amzn.eu/d/1UajCt6

https://amzn.eu/d/fgi6Hcp

1

Sortera svar:

2
2

Till din fråga har jag dålig koll mer än att Nvidia ger lite skönare grafik i spel som använder ray tracing. ("Nvidia wins for 4K and ray tracing performance, AMD wins for standard 1080p and 1440p gaming, and also in performance at similar high-end and mid-range price points. DLSS also counts in Nvidia's favor" Tomshardware 16 juni 2022. )

Ram minnet tror jag du bör byta ut mot ett snabbare utan att behöva lägga mer typ 3200Mhz-3600Mhz.

Tror också du tjänar på att ha kraftigare nätagg och sett kritik mot just Seasonic här tidigare.

Sen borde våra priser på Nvidia korten sjunka ner under de kommande månaderna, men med hur mycket/litet har jag ingen aning.

MvH en Noob som planerar liknande.

2
1
1
redigerad

Tack så mycket för ditt svar. Tror jag tar och väntar lite pch köper ett grafikkort senare. Är det stor skillnad på 3200mhz och 36000mhz ram hastighet? Jag köpte ram minnet för nån vecka sen på prime day för cirka 500 kr tyckte det var en rätt bra deal då. + är moderkortet som jag har lagt till bra. Harlite dålig koll på moderkort, eller finns det något bättre för cirka 1000 kr

1
1
15
redigerad

AMD’s grafikkort är mest ämnade att användas enbart för gaming (de har inte lika bra prestanda när det gäller andra applikationer).

Jag skulle tipsa dig om att ändra ditt ram minne då Ryzen mår bäst vid 3600 mhz och lpx bengance Ryzen (samma ram som jag använder) kostar bara ~700kr.

Jag såg också att du hade lagt till en vattenkylare för din processor, det är inte nödvändigt för din CPU då kylaren som kommer med processorn är tillräckligt bra för den.

Moderkortet du valde är bra och kommer att ha bra uppgraderingsförmåga i framtiden, men om du vill ha ett starkt budgetkort och du vet hur man utför en bios uppdatering så rekommenderar jag MSI b450 tomahawk Max II då det kostar runt ~800kr på amazon.

/Adam

1