Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
6
Köpråd dator

Datorbygge 12.5k MAX Budget

Hej! Jag har byggt en kundvagn hos NetOnNet men det blev lite för dyrt.

CPU: Ryzen 5 7600 GPU: Radeon RX 6750 XT OC 12GB Lagring: Kingston 1TB Chassi: Zalman P30 Ram: Corsair Vengenace 2x16GB Moderkort: ASUS Prime B650-M

Prislappen landade på 14,3 hos NetOnNet och det är bara där jag handlar, dessutom måste varorna finnas i Göteborg, så om ni känner att jag hade kunnat spara pengar på ett annat grafikkort som e dyrast atm, ge gärna förslag. Jag hardcore gamear inte och det finns alltid utrymme för uppgradering längre fram, just kortet är jag lite tveksam till men jag vill h kvalite även.

1

Sortera svar:

2
1077

[url=https://komponentkoll.se/bygg/cYwxV][img]https://komponentkoll.se/bild/cYwxV.png[/img][/url]

 • keyboard_arrow_up

  Empurpled Cockroach

  • Ryzen 5 7600
  • RX 6750 XT
  • 32 GB
  • 1 TB
  • mATX
  • 750 W
2
1
6

Jag köpte den och håller på bygger den, dock har jag ett problem. CPU kabeln från PSU’t gick i rök eftersom grafikkortet inte var i rätt läge, har du någon lösning på hur man kan fixa det temporärt?

1
1
6

Corsair CX750

1
1
1077

Mm köp ny psu? Vad menar du i rök?

1
1
6

Det är splitternytt, skulle trycka i CPU kabeln till grafikkortet och när jag körde datorn började de ryka från själva sladden. Ja tror ingen annan hårdvara skadades men kabeln som går från PSU till CPU funkar ej

1
1
774

Stoppade du strömkabeln för CPU in i grafikkortet? Isåfall vilken kabel stoppade du där CPU ström ska sitta?

Ska inte ens gå att koppla in fel kabel på fel ställe då hålen är olika och ifall du gjort det är det stor risk att något tagit skada då de inte är kopplade på samma sätt.

1
1
6

Fan va dum jag är, de helt rätt att jag försökt med CPU kabeln…… men när jag startar datorn utan någon kabel i grafikkortet så rullar allt, fläktarna & belysning m.m. Har du lust att guida mig vart jag ska trycka in kablarna?

1
1
774
redigerad

Låter som att du har kopplat in allt förutom grafikkortet isåfall? Kolla även efter någon skada på kontakten/grafikkortet ifall plast har smält.

CPU/EPS kabeln uppe till vänster på moderkortet

24 pin ATX på höger sida av moderkortet

PCIe kabel in i grafikkortet. Ibland behövs flera. Dessa är oftast 6+2 pin

1
1
6

Nu vill den inte gå igång alls. Kan man nå dig på något sätt för lite live action? Skulle uppskattas

1
1
774
redigerad

du kan lägga till mig på discord

Kan tyvärr inte gå in i ett samtal dock men kan svara lite snabbare iaf

1
1
6

Fan va dum jag är, de helt rätt att jag försökt med CPU kabeln…… men när jag startar datorn utan någon kabel i grafikkortet så rullar allt, fläktarna & belysning m.m.

1