Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
7
Köpråd dator

Köpråd angående kylning

Har köpt det här chassit, tillsammans med en 7800 XT Red Devil & Ryzen 7600X.

Min undring är om jag borde byta ut de främre medföljande 2 fläktarna som ingår i chassit mot 3x Phanteks T30. (overkill?) Fläktar som ingår i chassit: https://komponentkoll.se/produkt/146972-fractal-aspect-14-svart

Jag gillar utseendet på Lian Li Infinity fläktar och undrar om det funkar + vore snyggt att byta ut den främre fläkten på nedan CPU kylare, samt ha 2 av dessa som utblås i taket på chassit? Eller tror ni att den stora CPU kylarn kommer blockera mycket av looken? Kanske köpa en AK400 Digital och sätta på en extra fläkt?

 • keyboard_arrow_up

  Cockneyish Possum

  1

  Sortera svar:

  1
  834

  Hej Hej. Med frågan om phantek fläktarna så har jag en fråga. Har du problem med temperaturer eller ljud. Om ja då kan du upgradera till phantek t30 fläktarna. Men annars finns det ingen anledning. För mej skulle det inte vara värt det då du nog inte kommer ha några problem med temperaturer.

  För lian li fläktarna borde du kunna sätta dom på cpu kylaren. Dom ska ha samma dimensioner som dom som redan sitter på. Och jag tror det skulle bli värlidgt snyggt om dy bytter bådda fläktarna på kylaren. För sidan av infinity flätkarna är väldigt snygga. Sen så är jag inte helt säker på att dom kommer passa med north chassitet men kan nog bli ganska okej.

  1
  1
  7

  vad anser du om att köra 2 olika fläktar på CPU kylarn? Funkar det?

  Inne på att köpa https://www.inet.se/produkt/5324214/montech-metal-dt24-premium-argb och byta ut främre fläkten mot en Lian Li Infinity, tror det kan se extremt snyggt ut med RGBn i en rätt mörk gul färg.

  lite skillnad på specs: 1950 vs 2100 varvtal // 69 vs 61,3 flöde // 2,82 vs 2,66 lufttryck

  1
  2
  834

  Alltså att den får plats går nog. Dock kanske blir lite tokigt med då som du säger dom har olika tryck. Jag har aldrig testat själv men vad jag skulle kunna tro kommer det inte bli något problem alls. Dom kommer nog bara köra på. Och då din cpu inte är den mest världskrävande så ser jag inget problem med det.

  2
  1
  7

  För tanken är väl att man ska seriekoppla fläktarna för kylarn och koppla in i kontakten för CPU-fans på moderkortet? Och inte för "system fans" eller vad det nu heter?

  1
  1
  834

  Alltså det spelar nog inte superstor roll. Det går nog att ta en av fläktarna och köra som ”vanlig fläkt”

  1
  1
  7

  Har inte byggt ihop datorn än, beställer och väntar fortfarande på delar. Jag tänkte mer att jag bara kommer ha 2 fläktar insug i fronten (140mm) med originalfläktarna. Samt 3 fläktar utsug, 2 i taket och 1 i baken. Blir inte det en obalans?

  Jag tänker nog använda mig av Infinity fläktarna i taket (2st) och 1 där bak. och kanske behåller CPU kylarn orörd. Något dovt gult/guldigt ljus på fläktarna.

  Borde jag hålla mig till en thermalright? Alternativt kan denna vara snygg till? https://www.inet.se/produkt/5324483/deepcool-ak400-digital frågan är om den är tillräcklig kylning för en 7600X

  1
  1
  834

  alltså obalans blir det nog inte. Och inget som kommer påverka prestanda då du använder ganska effektiva delar.

  Sen att byta från thermalright är la en fråga om du tycker att skärmen är tillräkligt snygg för det att du skulle kunna köra med specielt högre volym. Det är då ak400 inte är den tystaste men alltså jag kan inte direkt bästema det. Men den skulle definitivt klara att kyla.

  1
  1
  7

  Aight, jag trodde det skulle krocka om jag hade fler fläktar som drog ur luft än in i chassit!

  Enligt inets hemsida är det bara 2.4 dB (25,6 vs 28) skillnad på dem. Är det stor skillnad? Eller menar du mer att ak400 oftast ligger på högre varvtal (högre dB) då det bara är en enkel tower, jämfört med dubbel från thermalright?

  Sorry för alla frågor! Det är mitt första bygge och jag vill lära mig så mycket jag kan! Så tacksam för alla svar och allt jag lär mig här! :)

  1
  2
  834

  alltså själv tycker jag att negativt tryck är bättre då mer kal luft kommer in. men dock så kommer mer dam in. Men brukar inte vara något problem oftast.

  Det är det jag tänker med kylarna. Det är ändå ganska stor skillnad på vad dom kan göra. Och då kan man gu köra pa120se med lägre temperatur.

  Det är jur riktigt bra att du vill lära dej och jag tycker detta är väldigt roligt så bara fråga på. Annars hade jag ju inte gjort detta.

  2
  1
  689

  Vad har du för ram minne samt moderkort?

  1
  1
  7
  redigerad

  bara gråa Vengeance samt MSI B650 Gaming plus, inget märkvärdigt, vill inte ha något flashigt. Tänkte ha något dovt gult/guldigt ljus på fläktarna

  1