Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
5
redigerad
Felsökning

Bygget strular, igen!

Hallå! Jag har redan fått massvis med hjälp av er till att bygga och få igång min nya dator, men nu behöver jag tigga om lite mera hjälp… Det blir tyvärr ganska mycket text men det är många saker som har hänt

Datorn fungerade först prima när jag väl fick igång den (förutom att den tappade internet var 10-15 sekund när jag skulle installera och uppdatera Windows vilket gjorde allt jävligt svårt, men det löste sig till slut!). Nu däremot efter att ha använt den i några dagar så har den i perioder gått banans. Första tillfället satt jag och spelade när allt ljud plötsligt försvann, musen och tangentbord slutade fungera så jag kunde inte göra någonting, men skärmen fortsatte visa vad som hände i spelet. Blev tvungen att starta om den.

20 minuter senare hände samma sak igen, men då hoppade allt igång själv efter någon minut. Strax efter igen tappade jag bara ljudet först, sen internet efter 10 sekunder till. Allt hoppade igång själv igen efter någon minut.

Efter detta kollade jag alla sladdar i datorn så att inget var glapp, började ha koll på temperaturerna i datorn utan att något var ens i närheten av för varmt, sen kollade jag upp så att nätaggregatet är tillräckligt starkt och de ska klara 150-200W mer än vad min dator kräver. Uppdaterade sedan moderkortets BIOS. Mitt grafikkortet och Windows drivrutiner är också uppdaterade.

Nu har ljudet bara försvunnit en gång till det senaste dygnet, men det händer väldigt ofta att jag tappar internet (ish). Jag kan t.ex gå ut på youtube, hitta massa nya klipp och gå in på dem, men de står bara och laddar utan att starta. I 10-30 sekunder, sen fungerar det igen.

Vad i helvete har jag lyckats med för att datorn ska uppföra sig såhär? 😅 Otroligt tacksam för all hjälp!

 • keyboard_arrow_up

  Copesettic Skunk

  • Ryzen 7 7800X3D
  • RTX 4070 Ti
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 850 W
1

Sortera svar:

1
679
redigerad

Låter som ett produktions fel med Am5 Chipset (PCH) på moderkort, använder du wifi för internet?

Hittar inte korrekt moderkort layout för modellen du har, men antar att dom flesta tillverkarna använder samma grund design. Checkar man så ser det ut som wifi/ljud/lam/usb går på PCH chipset (Amd chipset) och inte cpun.

Personligen skulle jag skicka tillbaka moderkort och be om pengarna tillbaka sen köpt ett nytt. Vill du fel söka så skulle jag checka ram som Affet skrivar, funkar inte det så ladda ner HwMonitor och kolla temp på PCH under användning. Kom bara ihåg att du har retur rätt i 30 dagar, istället för att försöka fixa det så kan det vara bättre att skicka tillbaka.

https://tech4gamers.com/wp-content/uploads/2022/10/B650-AORUS-ELITE-AX-Block-Diagram-896x1024.jpg

https://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.51.exe

1
1
5

Okej stort tack, ska testa det ni skriver och se om det blir någon förändring, återkommer med resultat!

1
1
40
redigerad

Moderkort eller minnesfel tror jag på, PSU och kylning ska funka helt perfekt så länge du inte satt kylaren för hårt eller löst. Såg att du redan hade haft strul med minnet och jag tror att det fortfarande strular. Pröva med en sticka, och om det inte funkar prövar du med den andra och sedan i olika platser på moderkortet. Kolla sedan om alla drivrutiner är installerade rätt och att bios funkar bra. Du kan också testa att reseta cmos, finns många bra videos på hur man gör det. Om du har något överklockat slå av det. Det ser ut som att många har problem med ram stickorna som du har valt, och det är väldigt viktigt att de sitter i rätt kanaler.

1
1
5

Okej stort tack, ska testa det ni skriver och se om det blir någon förändring, återkommer med resultat!

1