1
1
Köpråd dator

Ska bygga gamingdator för första gången

Tja, jag har haft en stationär Acer Nitro i flera år nu och den har funkat väldigt bra, men nu känner jag att jag vill testa något nyare och bättre. Jag köpte en färdigbyggd från Elgiganten som hade ett RTX 3080, AMD Ryzen 7 5800X, 32GB RAM osv. Den presterade väldigt bra men den lät också högt som ett jetplan. Jag returnerade den nästa dag pga det höga ljudet. Jag vill bygga något med liknande delar men med en Intel processor istället för AMD. Jag vill dessutom göra den så tyst som möjligt. Jag kommer använda den till att spela på, men också t.ex. använda Unreal Engine och andra liknande program för att skapa, därför vill jag ha 32GB RAM.

Om någon har något bra bygge som är tyst men presterar bra skulle jag verkligen uppskatta om man delar med sig då jag är nybörjare med datorbygge. Jag har en budget på 25,000 kr och jag tänker att det räcker för ett sånt här bygge.

1

Sortera svar:

1
3

Kör Be quiet chassi dom är ljuddämpande och har ändå rimligt bra luftflöde annars ett phanteks 5000, sen be quiet fläktar gärna 140mm fläktar där det går annars 120mm så får du en så tyst dator som möjligt.

Intel i5 12600k som processor ska duga fin fint så du har mer utrymme i budgeten att lyckas hitta ett grafikkort. Till processorn kan du köra en be quite vattenkylare och 32GB 3600mhz stickor.

Se till att välja ett chassi där du kan montera 280 mm vattenkylningen i toppen av chassit och 2 st 140mm fläktar i fronten eller 3 st 120mm.

Dubbelkolla allt så det får plats i chassit där du ska ha det så slipper du huvudvärk senare

1
1
1

Tack för hjälpen!

1