Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
2
Köpråd dator

Onödigt kraftfull musikdator för lång tid framöver

Hej!

Jag vill ha hjälp med främst om komponenterna tillsammans på något vis är dåligt kompatibla, onödigt högljudda eller kan ställa till med andra problem jag inte tänkt på. Kapaciteten må vara overkill då den främst ska användas för musikskapande* men efter att ha läst på och vägt mot önskad budget känner jag mig rätt säker på CPUn (kaaaanske välje storebrorsan 7950X), och mängden RAM samt storleken på hårddisk. Tror jag hittat det snabbaste för ungefär denna prisklassen, fortfarande med möjlighet att uppgradera med mer RAM och lagringsutrymme. Jag köper kanske till ett grafikkort i framtiden om jag vill kunna ha fler skärmar eller börjar spela spel men hoppas annars att datorn ska kunnna serva mig i befintligt skick många år framåt. Jag har ett externt USB-interface för ljud så förlitar mig inte på moderkortets ljudkretsar,

*Använder mest synthar och långa effektkedjor i förhållandevis få spår mer än samplingsbibliotek och många spår, har förstått att snabb CPU då är viktigare än RAM. Har läst att de senaste Intel-processorerna med E-kärnor fungerar dåligt med musikprogrammet Cubase som jag mest använder så jag lär välja Ryzen 9-serien.

 • keyboard_arrow_up

  Krim

  • Ryzen 9 7900X
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 850 W
1

Sortera svar:

2
589
redigerad

jag bytte runt mellan några dellar.

jag gick med ett bättre moderkort för att den jag valde är väldigt framridsäker. vilket är bra om du ska ha den i framtiden.

valde 5600mhz ram för att am5 har varit välldigt ostabilt om man kör högre än det.

valde en annan psu för den är lika bra men 100kr billigare. valde också en riktigt bra aio. Den kommer nog vara väldigt bra.

om du vill spela något skulle jag har rekomenderat att köpa ett begagnat rx580 för 1000kr. den klarar nog väldigt mycket mer än integrerad grafik.

 • keyboard_arrow_up

  Hydroponic Lobster

  • Ryzen 9 7900X
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 850 W
2
1
2

Tack för tipsen. Det moderkortet är bättre med PCIe5 och grafikkortet verkar också bra. Ska fundera på kylaren, den jag valde är tystare men kanske inte lika bra i övrigt. Jag hittar inget om att 6000 MHz ska vara instabilt, kan du ge någon länk?

1
1
589

Det där med rammet är att om man inte är lika efaren på att bygga datorer vill man ju inte ha några problem. det är däför jag brukar rekomendera 5600mhz ram. men 6000mhz kommer också att fungera med i vissa fal lite chustering. Jag har set att jaytwocents hade problem och att amds max rekomenderade hastighet är 5600mhz.

jag valde den cpu kyllaren för två anledningar. den kostar typ 100kr mindre och den jag valde kommer kunna kylla bättre. Vilket bettyder att den kommer hålla cpun under mindre grader vilket gör att den kommer köra tystare (ser också snyggare ut). En annan du kan kolla in är lt720. den är en riktigt bra kyllare och kommer köra denna cpun bra. Men den du valde kommer också fungera

1
1
2

Ska kolla in dina rekommendationer. Tack för hjälpen!

1