1
1
redigerad
Köpråd dator

Gaming Budget 29-30k och uppgraderingsbar i framtiden

Som rubriken säger så har jag denna budget, detta har jag kastat ihop lite men har inte superkoll längre på datorkomponenter.

Är tänkt som en Gaming dator som ska hålla ett par år, kunna lira det mesta på high/ultra på spel nu och framtida. Spelar mycket MMORPGs / Hack'n'Slash /FPS. Exempel på ett spel jag tittar på just nu är Back 4 Blood samt lirar jag mycket Blade & Souls efter dom fixade Unreal Engine 4.

Tittar lite om det finns ett bra och billigt chassi med fönster där det medföljer lite fläktar så jag inte missar det (har gjort det en gång, var inte så roligt =P)

öppen för förslag då både egen bygg men även färdigbyggd som kan rekommenderas.

GPU, RAM, SSD i detta bygge är det jag siktar på. Tänkte även bara snabbt kolla har aldrig handlat från Amazon är det bra och säkert och sådär?

Hoppas jag har gett en klarbild på vad jag tänkt mig

edit Tangetbordet i bygget är inte viktig, har en laptop just nu så kommer behöva en, så den är mer en placeholder... kanske köper en super billig nu i början och fixar ett bättre när jag fixar ny skärm.

 • keyboard_arrow_up

  Unhanged Arctic Fox

  • Ryzen 7 5800X
  • RX 6800 XT
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 850 W
1

Sortera svar:

2
149

Jag tycker basen är rimlig i ditt bygge så ändrar inget på cpu/moderkort/ram/gpu. Chassit du har valt - Fractal Design Define S -har bra recensioner så kommer nog bli fint för dig. MEN jag ser att du har valt varianten utan fönster vilket inte hänger ihop med din spec! :P

Jag testade att byta SSD till en boot disk M.2 och en separat större SATA-SSD. Men den du har valt är det väldigt fint pris på och Samsung bygger generellt sett bra grejer så svårt att säga om det är motiverat att köra två separata trots allt.

Märkte att du har valt ett SFX nätagg och vet inte om det finns någon tanke bakom det. Annars kan du spara någon hundralapp om du tar ett normalstort ATX nätagg.

Angående Amazon: jag har handlat därifrån ganska mycket sen de öppnade i Sverige och tycker det funkar bra. Märker ingen större skillnad jämfört med att handla i svenska butiker. En gång kom ett paket bort men fick direkt meddelande om det och efter en kort chatt fick jag pengarna tillbaka. Handlar mycket hellre från Amazon än från flera svenska butiker som har usel kundtjänst (Cdon...), Med tanke på att du kan spara över 1000 kr på att handla från Amazon så ser jag ingen anledning att undvika!

 • keyboard_arrow_up

  Aztecan Ragdoll

  • Ryzen 7 5800X
  • RX 6800 XT
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 850 W
2
1
1
redigerad

Tack för svaret.

Valde mest chassit för priset och att nätagget var SFX ska jag erskänna att jag inte tänkte på så det fanns inget underliggande tanke på den så jag tackar dina skarpa ögon ;).

Tog mest en 2tb m.2 som en bas för datorn och sen tänkte uppgradera till 1 till m.2 då kanske en mindre på 500 - 1tb för endast windows (men detta är mer i framtiden, vill helst inte göra partition och det är mer en personlig känsla än något).

jag byggde dator för länge sen, typ 2007 var den senaste gången jag byggde och läst lite om att grafikkorten kan "sacka" och att det finns grejer specifikt för att hjälpa mot det... är det nåt som du skulle rekommendera att man skaffade direkt eller är det inget som man ska oroa sig för?

Edit Rekommenderar du att man fixar annan kylpasta till cpu'n? jag gör lite antagande att det finns en standard till cpu'n redan med

1
1
149

Np! Ja du tänker nog helt rätt angående SSD.

Grafikkorten har blivit tyngre sedan 2007 så de kan lägga extra belastning på moderkortet men generellt är det inget jätteproblem. Du har dessutom valt vattenkylning som tar bort belastningen som en tung luftkylare hade tillfört. Men ja, det kan vara värt att tänka på att om man har ett riktigt biffigt grafikkort och flyttar datorn ofta att kanske köpa ett grafikkortsstöd eftersom det är en ganska liten kostnad jmf med ett förstört grafikkort/moderkort.

Bra regel när man flyttar datorn är att lägga den ned istället för att låta den förbli stående eftersom det är just vibrationer i tex en bil som kan göra att belastningen på PCI sloten blir för stor och skadar komponenterna.

Tror inte du behöver skaffa annan kylpasta. Brukar sitta på kylaren redan på alla nya kylare och så länge du väljer en kvalitetkylare så borde det vara bra pasta på också!

1