Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
redigerad
Köpråd dator

Butiker som bygger dator på beställning med prova på öppet köp/nöjdhetsgaranti?

Hej,

Lite bakgrund: Har tittat på datorbyggare som kan bygga på beställning, men av någon anledning vill få erbjuda prova på öppet köp/nöjdhetsgaranti på sina PC beställningsbyggen(t.ex. elgiganten, power och netonet har sådan öppet köp på flesta av sina produkter) . Att beställa en dator som butiken sätter ihop för runt 20 000 kr eller mer och sedan inte kunna lämna den åter och få pengarna tillbaka ifall man inte är nöjd med den för att den låter för mycket, inte fungerar bra etc är ingen bra service. Läst de större pc butikernas omdömen och de har alla fått kritik för att inte kunna bygga ihop pc bra för alla kunder utan gjort rejälla missar flera ggr, t.e.x. att datorer inte alltid funkar, tog flera gånger att lösa fram och tillbaka till butiken, delarna passade inte etc. ..

Lite summering:

Netonnet, kan bygga på beställning, men måste prata med en säljare i butiken om delar sedan sätter dera tekniker ihop den i butiken för ca 1000kr. Verkar som man inte kunde mejla in en lista med delar och fick inget veta om villkor(öppet köp, garanti etc) när jag frågade och deras hemsida nämner inte ens tjänsten. kan vara värt att kolla mer.

Power, bygger inga datorer på beställning

Elgiganten, bygger inga datorer på beställning

Webhallen, inget öppet köp/nöjdhetsgaranti på sina pc byggen på beställning. Dock mejlat om dem kan erbjuda öppet köp mot en straffavgift eftersom bygga datorn i sig bara kostar 799 kr per dator om man beställer cutom config. Dock är deras kundservice överbelastad i nuläget och inget svar på 2v, men ringde dem och kan ta några dagar till innan svar.

Inet, inget öppet köp/nöjdhetsgaranti på sina pc byggen på beställning

Komplett, inget öppet köp/nöjdhetsgaranti på sina pc byggen på beställning

Alliedgaming, enligt deras hemsida som är blandat på svenska och engelska, menar att de erbjuder prova på öppet köp/nöjdhetsgaranti på sina pc byggen på beställning. Verkar skeptiskt när de större butikerna i Sverige som Inet m.fl inte gör det. Har mejlat Alliedgaming för dubbelkoll men inte fått svar på 2v. https://www.alliedgaming.se/

Min fråga: Finns det andra/fler butiker/online butiker i Sverige som erbjuder riktigt prova på öppet köp/nöjdhetsgaranti på sina pc byggen på beställning?

1

Sortera svar:

1
1
redigerad

Hej och god morgon.

Du har missförstått hur retail handeln fungerar helt och hållet. Du vill alltså ha 24 månader på dig att lämna tillbaka valfri komponent/hela datorn ifall du blir lite missnöjd, behöver pengar, tröttnat allmänt?

Välj ut dom delar du vill ha, gör din research och betala för delarna. Sen får man leva med sitt beslut eller köpa en ny komponent.

Du kan sätta tankesätt i relation till andra orimliga grejer. "Mjölken var för kall" , "Jag blev inte mätt på McD"

Du som konsument kan inte välja delar, betala någon för dom samt en montering och sen vilja ha öppet köp på dina egna val.

Däremot som du skriver har butikerna det på paket som dom/leverantörer har valt ut. Du missar skillnaden på att välja ut produkter och betala någon för montering. Det är inte samma sak. Det är bättre om du hämtar en vuxen som kan förklara hur det fungerar.

Sen måste du också räkna in distandsköpslagen kontra butik.

Men du har säkert någon liten datorbutik i krokarna som kan göra allt du vill men du får ta en komplett kostnad för komponenten du vill dela ut och ombesörja försäljningen av denna själv.

Då får du allt du vill ovan.

1
1
708
redigerad

Vet inte, om du vill special beställa hårdvara så kommer nog ingen ge dig öppet köp. Det är en sak med garanti där vid fel så fixar man problemet men att få tillbaka pengarna på en tjänst när man inte är nöjd efter tjänsten är utförd är inte riktigt en sak så som jag förstår det.

Om Webhallen vill erbjuda dig att testa en dator och i värsta fall betala kostnaden för ner plock om du inte är nöjd så är det nog så bra det blir. Annars kan du köpa en pre built eller om du känner någon som kan bygga datorer betala dom en slant för att sköta det.

1