Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
5
Felsökning

Bygget strular

Halloj! Jag byggde ihop en dator på egen hand (med hjälp av mycket youtube) för första gången igår. Jag var väldigt säker på att allt hade gått bra fram tills att jag startade datorn och skärmen bara visar ”no signal”. Jag har testat DP och HDMI både i grafikkortet och i moderkortet med det blev ingen skillnad. Datorn går igång, lampor lyser och fläktarna går, men skärmen hittar inte datorn och tangentbordet lyser inte upp. Även en liten lampa högt upp på moderkortet lyser orange, men det kanske ska vara så? Datorn piper ingenting vid start vilket jag har hört att den kan göra om något är felkopplat.

Har ni några idéer eller till och med vet vad felet kan vara? Delar som bråkar med varandra eller har jag kopplat något fel kanske? Alla tips uppskattas och kommer testas ikväll

 • keyboard_arrow_up

  Copesettic Skunk

  • Ryzen 7 7800X3D
  • RTX 4070 Ti
  • 32 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 850 W
1

Sortera svar:

1
14

Jag hade liknande problem med mitt bygge. Det var et ram-minne som inte satt helt ordentligt. Kolla dem först och testa att byta plats på dem om det inte funkar, eller testa med en sticka i taget.

1
1
5

Hade kysst dig om jag kunnat, båda RAM-stickorna hade hoppat ur när jag krånglade med att få plats med grafikkortet. Nu fungerar det, tusen tack!

1
1
14

Jag förstår känslan precis, höll på att skicka burken ut ur fönstret innan jag löste det. :)

1
1
683
redigerad

Är det konstant organet eller organet sen rött? Kan vara ram minnena som strular, testa att låta den stå en stund kanske 20-30 min om inte mer och kolla om den bootar. Då Amd gör memory training så kan det ta en stund vid boot speciellt vid först boot har inte använt am5 själv så vet inte om den ska ge en video output under training, annars ta ut ett av minnena sen gör samma sak igen.

Kolla så video kortet sitter och att du har kopplat ström sladdarna för pcie korrekt. Om det fortfarande inte funkar så är det troligtvis (antagelse) Ram eller moderkortet men det kan också vara cpu/gpu svårt att säga om man inte ser det själv. Då du har retur rätt på 30 dagar så skicka tillbaka minnen, kanske moderkort men jag skulle börja med minnen och köpa ett andra.

1
1
5

Det var RAM-stickorna som hade hoppat ur, supertack för hjälpen!

1