1
2
Köpråd dator

Vad säger ni om det här bygget?

Jag har hört att man oftast inte ska mixa mellen intel/nvidia och AMD men skulle det här bygget skapat problem?

Tanken är att jag ska använda datorn till både gaming och illustrering men kanske även maskinlärning. Skulle den funka bra för det?

 • keyboard_arrow_up

  Piggy Warthog

  • Ryzen 5 5600X
  • RTX 3060
  • 32 GB
  • 500 GB
  • ATX
  • 750 W
1

Sortera svar:

2
149

Ser bra ut. Klart du kan mixa mellan AMD och Nvidia. Det är bara processorn och moderkortet som måste passa, tex du kan inte sätta en intel processor i ett AMD moderkort. Men grafikkort är universella så de går att sätta i princip vilket grafikkort som helst i vilken dator som helst.

Det enda jag ser sticker ut på din dator är SSD. Varför välja en så dyr SATA SSD när du kan få typ 1 TB M.2 SSD för under tusenlappen som är mkt snabbare? Allt annat ser bra ut.

2
1
2

Underbart att höra! Tack så mycket för din hjälp! Men det verkar som om jag inte kan få tag på det grafikkortet längre och måste titta på andra. Som jag ser det är det antingen en RX 6600 XT 8 GB eller en ganska mycket dyrare, som en RX 6700 TX 12 gb eller RTX 3070 8 gb. Är det hoppet till de dyrare värt det eller kommer en 6600 fungera lika bra tror du?

Anledningenn för att den SSDn är där är för att jag har den på min nuvarande dator som jag tänkte föra över men det är ett bra tips att det finns sånna billiga SSDer nu. Jag ska titta närmare på det.

1
1
149

Ah då fattar jag SSD. Du kan klicka på dollartecknet när du bygger för att markera den som redan köpt (så räknas den inte in i totala priset)!

Grafikkort är jättesvårt just nu. RX 6600 är ett ganska dåligt kort helt ärligt men det är tyvärr såna man får kolla på om man ska hitta något alls. Ska du köra maskininlärning så vill du absolut ha något bättre. 3070 är i princip omöjligt att få tag på tyvärr, annars hade det nog passat perfekt.

Jag skulle säga kolla upp något prestandaindex med grafikkort och försök hitta något som passar både pris och prestanda, kolla både begagnat och nytt. Sweclockers har ett ganska bra index men de visar bara de senaste korten, finns andra som även har med gamla generationer om du kollar på begagnat, typ GTX 1080 Ti eller nåt https://www.sweclockers.com/test/32941-xfx-radeon-rx-6600-speedster-swft-210/6

1