Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
1
Köpråd dator

Tips på kompakt, tyst all-round gaming/office budget 10-14k

Aloha vänner!

Nu var det 7-8år sedan jag sist byggde min nuvarande dator med i5-6600k och r9 390 som jag tycker börja sjunga på sista värsen och behöver er hjälp att ta fram ett nytt bygge som förhoppningsvis håller lika länge :)

Tänkte köpa i slutet av sommaren men kan vänta längre om det är värt att invänta nya komponenter som är på gång.

Har fastnat för chassit nedan efter att ha surfat runt en del och verkar vara ett kompetent instegschassi i den formfaktorn. Men öppen för andra förslag i vitt då jag planerar inköp av skärm samt mx keys mus+tangentbord i vitt.

Datorn kommer används primärt för casual gaming i 1080p (minecraft,d4,CSGO och kanske lite Hogwarts legacy), emulatorer samt systemutveckling/spelutveckling i Unity. Ser gärna att datorn är så tyst som möjligt då jag tänkt ha den på skrivbordet och utan rgb-tjafs :)

Krav är att mobo skall ha integrerat WiFi då kabel inte kommer vara möjligt. Är inte främmande för att bygga ihop datorn själv men kan också tänka mig gå upp lite i pris om alla komponenterna går att få från samma butik som erbjuder montering.

Tacksam för era tips 🙏

 • keyboard_arrow_up

  Dialogistic Penguin

  1

  Sortera svar:

  2
  336

  NR200P är ett jätte bra ITX chassi, har det själv och relativt enkelt att bygga i för att vara så litet. Om du ska köpa i slutet av sommaren så är det egentligen ingen idé att ge förslag nu, många GPUs kommer ha släppts tills dess. Lägg ett nytt inlägg här när det närmar sig.

  Men för vad datorn ska vara till för så rekommenderar jag att när du bygger intel/nvidia. Med intel kan du få ut 10-14 kärnor för en relativt billig peng. Har du tur så kanske inte Nvidia sätter ockerpris på nya 4060 när de kommer. Kör även med cpu kylare och fläktar från Noctua eller be quiet för att få det så tyst som möjligt, ett SFX nätagg med passiv fläkt är också bra för ljudnivån.

  2
  1
  1

  Tack för input. Blir till att avvakta till efter sommaren

  1
  1
  168
  redigerad

  Budgeten är lite låg för va du vill ha, itx, tyst och spelutveckling blir typ 17-18k ish. Om du inte har tänkt att moda chassit så kan du typ glömma glaspanelen då luftflödet inte är det bästa, man kan gör en "inverted mod" vilket ger bättre luftflöde men man måste köra aio. Skulle kört på Matx på denna budget, personlig erfarenhet styr det valet.

  Skulle kört på något sådant på din budget, men gissar på att grafikkortet kommer låt en del under load. Tog fel kylare med inte riktigt säker på att Montech Metal DT24 Base passar, med en 13400F så får du en kylare med eller om du vill ha vit https://www.inet.se/produkt/5323874/deepcool-ak400-vit.

  • keyboard_arrow_up

   Deciduate Eskimo Dog

   • Core i5-13400F
   • RX 6700 XT
   • 32 GB
   • 1 TB
   • mITX
   • 650 W
  1