Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
2
redigerad
Köpråd dator

Litet bang-for-the-buck-bygge?

Hej

Har tänkt att jag ska bygga en dator med Ryzen 5600G utan grafikkort för att hålla nere kostnaderna men ändå få en bra, prisvärd dator

Användningsområden

 • Surf med ett gäng chrome-flikar uppe =)
 • Kontorsarbete (ej video/media)
 • Enklare gaming typ AoE2 def, brädspel på datorn, indiespel på steam. Även CS:GO och annan e-sport möjligen.

Jag har valt en mini-ITX egentligen bara för att jag tycker det är coolt/snyggt! Har satt ihop dessa komponenter med inets datorbyggare och kommer också låta dem sätta ihop bygget åt mig.

Min fråga är om kylningen/ljudnivån kan bli ett problem med ett sånt här litet chassi? Eller borde jag välja ett miditower istället för att få ner kostnaden (mini-itx moderkortet blir ju lite dyrt), underlätta kylning och också vara snäll mot den som ska bygga? :) Funderar isåfall på ett Kolink stronghold M som ser hyfsat litet och diskret ut - Är alltså ute efter något prisvärt som inte är för stort/bulkigt/fult . Är ej intresserad av rgb.

Kommentera gärna övriga val av komponenter Budget: under 10k

Tack!!

 • keyboard_arrow_up

  en lille en

  • Ryzen 5 5600G
  • 16 GB
  • 1 TB
  • mITX
  • 550 W
1

Sortera svar:

1
1

Kan det vara värt att gå på ett SFX-aggregat i stället så att det finns plats att stoppa i ett grafikkort senare, om priserna skulle lugna ner sig?

1
1
2

Nej det tror jag inte är aktuellt, de spelen jag kommer spela ska funka fint på ryzenprocessorn och tanken är att jag ska slippa köpa grafikkort helt. Därmed ovärt att köpa ett mindre, men dyrt nätagg för att 'kanske' stoppa i ett grafikkort senare. Vad jag har sett så ska det dessutom få plats ett grafikkort upp till 267mm i den lådan ändå ,även med ett vanligt nätagg. =)

1
1
86

Det är ju jobbigt att vara begränsad, men du gör ju hur du vill med ditt bygge. men om du har en budget på 10k kan du slänga in ett billigt grafikkort och få en ganska graftig dator i en liten formfaktor. om du ändå inte ska bygga så litet så kan du ju ta ett nr200 och vara säker på att det finns bra kylning

1
1
2

Det var ett riktigt snyggt chassi, synd att det inte får plats ett vanligt nätaggregat. Sfx-PSU och mini-itx moderkort gör ju att kostnaden springer iväg. Så det kanske är lika bra att köra på ett miditower ändå. Blev egentligen bara sugen på mini-itx för att jag tyckte chassit var snyggt men det är ju inte det viktigaste..

1
1
86
redigerad

det går faktiskt att då in ett atx psu. blir inte så syggt dock. hur mycket man prioriterar det estetiska är ju upp till en själv. själv tänkte jag bygga i ett ghost s1 chassie

1