Letar du efter amerikanska priser?
Visa priser i USA
1
4
Köpråd dator

Corsair 1000D vs Fracual design XL

Så som rubriken lyder, så behöver jag råd angående Corsair 1000D vs Fracual design XL?

Jag är ute efter ett stort chassi som även är tyst. RGB är inte viktigt, men vill ha tyst och mycket plats. Fractual design har dämpning på insidan, men hur mycket skillnad gör det? Eftersom 1000D är till stor del glas, hur mycket dämpar det i form av ljud?

Tackar på förhand.

1

Sortera svar:

1
325
redigerad

Hej Malachai.

Ljuddämpande chassin kan vara lite vilseledande, då de har solida paneler med ljuddämpning så är luftflödet näst intil minimalt. Detta gör så att fläktarna på radiatorn, grafikkortet, nätagget och resterande chassifläktar måste jobba hårdare och kan leda till att datorn blir mer högljudd än med tex ett Fractal XL chassi med en meshfront. Har tidigare ägt ett ljuddämpat chassi och när jag bytte till ett mesh chassi så blev det skillnad i ljudnivå, det gäller bara att ha tysta fläktar också. Säger inte att det är en garanti att mesh chassin är tystare, men jag har iaf den erfarenheten. Att ha för få fläktar kan även det vara dumt för ljudnivån då de ofta måste jobba hårdare för att hålla nere tempraturen.

Kan lägga ett förslag till dig, antar att du är ganska fäst vid moderkortet du valde med tanke på poteniell loop?

1
1
589

hej. Skulle man kunna få resten av ditt system/något du kanske ska bygga.

Om du överväger 1000d som kostar 6k så finns det ju inte lite med pengar. Du kanske istället skulle villja göra en custom water loop i ett chassi som thermaltake core 8p. Eller något mer liknande h9 flow

Sen vad menar du med fratcal design xl. Det finns massa olika så var lite mer spesifik tack.

1
1
4

Hej och tack för ditt svar.

Här är endel av de delarna som jag kollat på. Listan är inte satt i sten, utan kan ändras vid bra tips. Men det är generellt vad jag siktar på. Custom loop är något jag också varit inne på, men jag känner mig inte säker nog att kunna ta bort luftkylaren på grafikkortet, och jag hittar inte något 4090 som redan har ett vattenblock förinstallerat på sig.

Vad jag menar med fratcal design xl är deras full tower chassin i helhet. Vad jag undrade angående chassin så var det förmågan att blockera ljud mellan 1000D corsair och fratcal design xl. Eftersom fratcal design chassin har ljuddämpande material i sig medans 1000D är nästan helt i glas. Så undrade om det var stor skillnad i ljud mellan chassin i sig.

Tips och hjälp är mycket uppskattat.

 • keyboard_arrow_up

  Supreme Sea Lion

  • Core i9-13900K
  • RTX 4090
  • 64 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 1600 W
1
1
589
redigerad

Hej.

Förstår helt att du inte vill ta av gpu fläkten. Men jag skulle ändå tycka att du kan vattenkylla cpu. Nu när 4000 serien ändå kör så jävla tyst så behövs dom ju inte vatenkyllas. Men om man värkligen vill få det tyst så är ju vatten bäst.

jag gick med h9 flow för den kan man få massa radiatorer på. Men kolla runt lite på chassin. Typ fractal chassina som du tänkte på kanske skulle bli bra. Men försök att få mycket extra plats för gpu kvar. Det är där en pump/res combo ska stå.

Ditt ram var överprisat. Det ser riktigt snyggt men jag vallde ett kitt som är bättre och ändå ser bra.

renegade är lite bättre än KC och det är ingen stor penga skillnad.

Den psu du valde är inte atx 3.0. Så jag vald den ända jag vet atx 3.0 platinum. Och sen att gå över 1000w är sällan man gör.

Vad jag tänkte med kyllning är typ. Iallafall en 360 rad. En ek cpu block. Och någon pump res combo. Detta kommer inte kosta så mycket så du har ändå bra plats att vällja något chassi du gillar.

Men till din originela fråga. Jag tror inte att d1000 har bäst airflow och jag tror att du nog skulle passa bättre med något fractal chassi. Dom brukar vara tystar.

 • keyboard_arrow_up

  Matronymic Brown Bear

  • Core i9-13900K
  • RTX 4090
  • 64 GB
  • 2 TB
  • ATX
  • 1000 W
1