1
1
redigerad
Köpråd dator

För CAD, 3D animationer och videoredigering

Hej! Jag ska bygga för första gången och har precis börjat grotta ner mig i denna jungel - grym timing med tanke på grafikkortkaoset, I know.. menmen, behöver den nu så får rensa kontot(:

Jag är ute efter ett monster som klarar att rendera 3D animationer utan problem och köra Adobe Aftereffects och Premiere Pro parallellt. Jag kommer anväda Rhino, Cinema 4D, Blender osv. Har fattat att det är viktigt med många cores men också single core speed för de flesta commands i Rhino och Solid Works.

Om det är någon erfaren där ute med en åsikt så tar jag tacksamt emot, ha det fint!

 • keyboard_arrow_up

  Designbygge 2

  • Core i9-10900K
  • RTX 3080 Ti
  • 32 GB
  • 500 GB
  • mITX
  • 750 W
1

Sortera svar:

1
149

Hej! 10900K är gammal. Välj en nyare processor. Du lär även behöva en kylare och en större SSD. Speciellt om du jobbar i AE/Premiere så vill du ha filerna du jobbar på på en nvme ssd och inte på mekanisk disk, så 500 GB SSD är för lite.

Om du vill balansera budgeten lite så skulle jag nog säga kör på 3080 istället för 3080 Ti. Enda skillnaden för ditt use case är typ lite längre renderingstider om du ska rendera med HW acceleration, men imo är det viktigare med processorkraft för dig.

Fundera lite på val av chassi och kylare. En i9 skapar väldigt mkt värme och även 3080 gör det. Det är en utmaning att hålla de kylda i mITX-format (men inte omöjligt för den som vet vad de gör)

1
1
1

Hej! tusen tack för input! har redan hunnit köpa delar så vi får se, kanske behöver komplettera med en kylare som du säger.

valde bara 500gb ssd för att jag kommer använda externa SSDs. anledningen till 2tb HDD var bara för att det skiljde typ en hundring mellan 2tb och 500gb, kommer nog inte lagra så många filer på den.

Det blev 11900K istället:) är der bra nog tror du? har inte öppnat förpackningen än så kan fortfarande byta

tack igen och ha det fint!

1
1
149

Np :) 11900K är fortfarande en väldigt bra CPU så ser ingen poäng att byta. Kommer bli grymt ändå!

1