1
4
Hårdvara

Byta något?

Byggde min setup datorn i september, men nu när det är black week/black friday hade jag tänkt att köpa något mer/byta ut någon eller några delar om jag hittar något som är värt. Vad skulle ni rekommendera och vad tycker om listan allmänt?

 • keyboard_arrow_up

  Setup höst 2021

  • Ryzen 7 5800X
  • RX 6900 XT
  • 32 GB
  • 1 TB
  • ATX
  • 850 W
1

Sortera svar:

1
2
redigerad

Just nu har du la crème de la crème av allt. Jag kan inte se vad du kan bytta. Med en sån dator kan jag bekvämt säga att du inte behöver uppgradera någonting i de kommande 5 åren.

1
1
4

Så det finns inget som skärm byte eller cpu? har haft några säga till mig att byta cpu pga att jag har ett sådant krafitigt grafikkort. Tror du tycka att custom watercooling skulle vara en bra ide på att lösa mina höga temps på min gpu? Har den vertikalt för om jag har den vanligt så hängde runt 1 slott ner även med support bar, men nu när det är vertikalt så finns det temp problem för det är runt 1cm från glaset. (allt detta är såklart bara ideer och sånt som flyger runt i huvudet)

1
2
2

Cpu och grafikkortet är en jättebra combo. Du kan absolut bytta skärm om du är inte nöjd med din, Du kan satsa på LG Oled c1 istället. Tempes problem kan lösas om du bara byter casen men om du är sugen på wartercooled system så är det upp till dig.

2
1
96

MSI skärmen du har är inte top notch om det är något du vill förbättra. Kolla på 4K IPS skärmar med G-sync och 1ms responstid typ om du vill ha en maxad skärm för gaming. Kostar säkert 10k+ dock. Annars tror jag komponenterna är bra som de är. Höga temps löser man nog enklast genom att tänka ett par gånger extra på airflow i chassit och layout av fläktar, hårddiskburar osv.

1
1
4

Jag ska kolla på lite nyare skärmar men är 4k inte lite overkill? Kör 1440p och kör runt på 110-180fps på många titlar nuvarande så det känns som att det kommer bara gå ännu lägre då.

1
1
96
redigerad

Beror så klart på vad du är ute efter. Om 4K inte är aktuellt så kanske kolla typ en ultrawide 1440p? Annars bara byta ut MSI skärmen till en low latency IPS skärm med Gsync, typ ASUS TUF skärmen som Webhallen hade för 3200 under black friday. Men vet inte hur stor skillnad du kommer märka vs MSI skärmen tbh.

edit: den är fortfarande rabatterad https://komponentkoll.se/produkt/138168-asus-tuf-gaming-vg27aq1a-27-qhd-gamingsk-rm

1
1
4

ska kolla på denna skärmen och liknande skärmar men tack så mycket för tipsen, vad blir skillnaden på IPS och VA panel egentligen?

1
1
96

Finns jättemånga videos som förklarar skillnaden bättre än jag kan, typ linus https://www.youtube.com/watch?v=zNc2fKuVnGU

Men i allmänhet är IPS bäst bild (kontrast, färgåtergivning, betraktningsvinklar) av alla paneler förutom OLED.

1
1
7

Är detta alltså datorn som du har just nu?

1
1
4

ja detta är datorn just nu.

1