I dagens uppdatering av Komponentkoll finner du en mängd nya funktioner och förbättringar.

Det viktigaste

 • Byggverktyget har äntligen en landningssida. Här finner du en kort introduktion till hur man använder det samt de populäraste listorna våra användare har skapat. Det finns även av oss utvalda listor för den som snabbt letar efter en komplett dator.
 • Importera kundvagn från butiker. Den här funktionen är vi väldigt nöjda med! Klistra helt enkelt in en URL till en delad lista från Komplett, Inet eller Webhallen och skapa en kopia på Komponentkoll. Du får dessutom direkt en översikt över hur mycket pengar du kan spara.
 • Prissänkningar visas i produkttabellen. Om det är kampanj på någon produkt så ser du det direkt när du skrollar i tabellen. En prissänkning syftar på skillnaden i lägsta pris senaste veckan. Tack till Daniel för tipset!
 • Väljer du en CPU utan kylare läggs kylare-steget till automatiskt. Systemet ser när en CPU inte har någon medföljande kylare och CPU-kylare kategorin hamnar längst ner i kategori-listan som ett extra steg. Missa aldrig kylaren igen!
 • Lägg till flera olika SSD, hårddiskar eller skärmar. Klicka på plus-knappen bredvid ”välj” för att lägga till extra komponenter. Perfekt exempelvis för dig som behöver en M.2 boot disk med SATA SSDer i RAID för spelbiblioteket.

Mindre förbättringar

 • Skärmar kan nu filtreras efter bildformat (aspect ratio) eller välvd (curved). Tack till Andreas för tipset!
 • Sortera produkter efter popularitet. Detta har i några månader varit standard-sortering, och nu kan du även gå tillbaka till denna utan att uppdatera sidan.
 • Nvidia är nu en listad butik. Det betyder att du kan hitta deras (ofta billigare) Founders Edition grafikkort och använda i dina listor.
 • Namnfiltret är förbättrat. Tidigare var man tvungen att matcha exakta termer, men nu kan man skriva ord i vilken ordning som helst. Exempelvis istället för ”fractal design define r6” räcker det att skriva ”fractal r6” när du söker efter ett chassi.
 • En ledsen gubbe dyker upp när inga relevanta produkter hittades.
 • ”Mina komponenter” skrollas automatiskt vidare när du väljer komponent i en kategori, så du lätt ser var du befinner dig.
 • Vi har nu ett flertal torra texter för det juridiska. Vill du veta mer om kakor, GDPR, integritetspolicy eller friskrivningar så hittar du dessa längst ner på sidan.
 • Massvis av mindre skönhetsfixar.

Vi har en lång lista över fler funktioner och dylikt vi vill se på Komponentkoll inom kort så förvänta er mer snart! Har du någon idé på hur vi kan göra byggfunktionen ännu bättre så är det bara att höra av dig. Det är användare som Daniel och Andreas, som tar det där extra steget och hör av sig, som gör webbplatsen blir bättre.