Update: Årets aprilskämt har nått sitt slut! Ni kan nu återgå till att bygga datorerna manuellt.

Under de senaste två åren har ett ständigt arbete pågått med att förenkla processen kring att bygga sin egen dator. Idag tar vi det största steget i datorindustrin sedan grafikkortets inträde. Med hjälp av data från tusentals datorbyggen har vi kunnat träna ett avancerat AI som automatiskt väljer rätt komponenter åt dig. Vi kallar det för Full Self Building. Du behöver inte göra någonting. Denna tekniken är ljusår framför konkurrenterna och vi är stolta över att kunna presentera den idag.

Tekniken har två nivåer på automatisering. Den första kallar vi för Autopilot. Vissa finner fortfarande ett nöje i att välja komponenter själva och vill inte att ett automatiserat system tar över. Det kan man fortfarande göra. Men finner du dig någonsin i en kategori där du helt enkelt inte orkar välja något – inga problem. Sätt bara igång autopiloten, så väljer datorn åt dig.

Och du som inte ens orkar röra datorn och vill att allt ska automatiseras – till din hjälp finns Full Self Building. Ett enkelt knapptryck och du kan sedan följa hur datorn bygger ihop sig själv. Genom att låta datorn göra jobbet minskar du din kognitiva belastning och blir inte lika snabbt utmattad av datorbyggandet.

Vi vill tacka alla er som har använt Komponentkoll och hjälpt till att träna dessa avancerade system. Utan er hjälp hade detta aldrig varit möjligt.

Mycket nöje!

Inga garantier ges för att systemen som byggs av Autopilot eller Full Self Building är optimala. Funktionerna är i ett tidigt stadie och kommer fortsätta utvecklas med tiden. För optimal användning ber vi dig alltid hålla ett vaksamt öga på byggverktyget och byta ut komponenter som inte passar in i systemet.