Vi lever fortfarande! Under hösten har vi gjort en mängd mindre förändringar på webbplatsen som vi inte kände krävde en stor artikel. Men nu tycker vi att det är dags att summera vad som har förändrats sedan september.

  • Möjlighet att gruppera produkter efter rekommenderad butik. Detta gör det enklare att dubbelkolla så allt är med när man väl beställer sina komponenter.
  • Man kan nu återställa produktfiltreringen med ”återställ filter”-knappen. Bra om man sjabblar till det.
  • RAM visar nu egenskaperna CL (CAS Latency) och timings. Det går även att filtrera efter CL.
  • Moderkort visar nu egenskaperna Wi-Fi och RGB-funktionalitet (Aura, Mystic Light, Fusion). Tack Elias för förslaget!
  • Bättre mobil-stöd. Bland annat kan man nu pinch-zooma på telefonen och sidan skrollas automatiskt tillbaka till toppen när man har valt en produkt.
  • Produktsidor laddas nu in mycket snabbare. Dessutom har de finare URLer!
  • En mängd buggfixar. Bland annat spöksliders som försvann, icke-fungerande utlänkar, SSD-modeller som gömde sig, konstiga bieffekter vid animationer osv.
  • Fortsatta förbättringar av automatisk inhämtning av produkt-egenskaper.

Framförallt det sistnämnda är en superviktig grund för att vi ska kunna lista ännu mer detaljer om komponenterna och inom kort erbjuda bättre kompatibilitetskontroller. Därför har vi lagt ner extra mycket fokus på detta senaste tiden.

Komponentkolls tillväxt under 2018 har varit långt över vad vi någonsin hade förväntat oss och vi glädjer oss över att så många använder sajten. Dagen då vi såg flest användare var i början av januari, när Komponentkoll delades på Existenz startsida. Inte långt efter ligger – kanske väntat – Black Friday, då ni under fredagen skapade över 800 listor på Komponentkoll!

2018 har vi kunnat följa grafikkorts-pris-kaoset under mining-hysterin i början av året och dess krasch under sommaren, då priserna började återgå till det ”normala”. Vi såg hur AMD tog mer plats på processormarknaden med sin prisvänliga Ryzen 2000-serie. Vi såg även intåget av RTX-korten och Intels desperata försök att matcha AMDs många kärnor med Coffee Lake Refresh.

Nu bänkar vi oss inför ett spännande 2019, framförallt ser vi fram emot det röda lagets Ryzen 3000 och Navi. Förhoppningsvis kommer vi även se fortsatt sjunkande priser på RAM, SSD och, vem vet, kanske till och med grafikkort.

Gott nytt!