Hej och välkomna!

Vi är två nördar som har varit trötta på att det inte finns en bra byggfunktion för att plocka ihop sina datordelar, oavsett från vilken butik man väljer att köpa ifrån. Därför har vi skapat Komponentkoll som hjälper er alla med detta. Detta har varit ett hobbyprojekt som har pågått i ett par månader och nu är vi redo att dela med oss av vår skapelse till alla andra som vill använda sig av den, självklart helt gratis och utan någon som helst banner-reklam (vi vet att alla använder Adblock ändå :D).

Våra favoritfunktioner

  • Live-bild: Kopiera in koden direkt in i ett forum, exempelvis Sweclockers, så kommer ditt inlägg automatiskt uppdateras när produkterna ändrar sig i pris.
  • Prisoptimering: Under prissammanfattning så kan hemsidan sortera på billigast kundvagn baserat på hur många butiker du vill beställa ifrån.
  • Butikalternativ: Välj att sortera efter enbart en butik (vill du enbart beställa från en butik, välj vilken butik innan du börjar bygga, så att du säkerställer att din kundvagn blir komplett!)
  • Prishistorik: Gör att du kan följa produktens pris över en längre period. Så att du inte blir lurad under ”Black Friday” eller någon annan tokig kampanj.
  • Kompatibilitetskontroll: Systemet filtrerar automatiskt bort produkter som inte är kompatibla med det du redan har i listan.

Eftersom hemsidan från början inte var tänkt till att spridas utanför våra egna kretsar så ber vi om ursäkt för de buggar och andra fel ni hittar. Vi uppskattar all feedback så att vi kan förbättra hemsidan, så hittar du någon bugg eller något som är fel så rapportera det gärna så ser vi till att ordna detta. Lättast görs det genom att klicka på felrapportera-knappen på en produkt, alternativt att maila till oss på [email protected].

I framtiden kommer vi försöka posta lite highlights på bästa byggen, recensioner och kanske unboxing videos här på startsidan, för att skapa lite innehåll som vi tycker är roligt och förhoppningsvis ni också. Vi ser fram emot att få höra lite tankar om webbplatsen, så lämna jättegärna en kommentar här nedanför!

Hälsningar
Adam & Marko